Ergenekon soruşturması kapsamında Bedrettin Dalan"ın sahibi olduğu İstek Vakfı"nın Poyrazköy Keçilik mevkisindeki arazide başlatılan kazıda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Bazı haber kaynakları, kazılarda C4 patlayıcılar ve çok sayıda mermi bulunduğunu duyurdu.

Beykoz"a bağlı Poyrazköy"deki bir arazide güvenlik kuvvetlerince yapılan kazı çalışmalarının, Gölcük"teki Donanma Komutanlığında yapılan aramalarda ele geçirilen krokilerden yola çıkılarak yapıldığı öğrenildi. Güvenlik kuvvetlerinin Keçilik mevkisindeki ormanlık alanda yürüttükleri çalışmalarda dedektörler de kullanıldı.

YAYA VE ARAÇLARIN GİRİŞİNE GEÇİŞLER ENGELLENİYOR

Alınan bilgiye göre, Keçilik mevkisinde geçen yıl kazı çalışmaları yapılan askeri bölgenin tel örgüleri dışındaki bir alanda, olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı kazı çalışmaları sürüyor.

Dedektörlerin de kullanıldığı ve jandarma ekiplerinin eşlik ettiği kazı çalışmaları sırasında, alanın yaklaşık 300 metre ilerisinde jandarmaya ait bir minibüs yolda bekletilerek, yaya ve diğer araçların bu bölgeye geçişleri engellendi. Üç gün önce başladığı belirtilen kazı çalışmalarının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “şantaj ve askeri casusluk” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Gölcük"teki Donanma Komutanlığında yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkılarak yapıldığı öğrenildi.

10 LAV SİLAHI ÇIKMIŞTI

21 Nisan 2009"da İstek Vakfı"nın kullandığı arazide arama yapılmış, kazılarda, 9"u dolu 10 adet lav silahı, 20 ses bombası, 250 gram C4 patlayıcı, 19 aydınlatma fişeği, 3 gösteri bombası, 10 el bombası, 10 adet el bombası tapası, 800 adet G-3 mermisi ve çok sayıda tabanca mermisi bulunmuştu. Dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 29 Nisan 2009 tarihinde düzenlediği basın toplantısında boş lav silahını gösterip; “Bunlar silah değil, boru!” demişti.