Ergenekon"un en önemli ayaklarından biri olan Poyrazköy soruşturmasının bir çocuğun ihbarıyla başladığı ortaya çıktı. 17 yaşındaki Güniz T. “Araçtan şüphelendim, çalıların arasından izlemeye başladım. Sarı eldivenli 2 kişi baltalarla bir şeyler çakıyorlardı” diyerek gördüklerini anlattı

GEÇTİĞİMİZ yıl 2 Şubat"ta köylülerin ihbarıyla harekete geçen jandarma, yaptığı kazıda çok sayıda patlayıcı ele geçirmişti. Toprağın 20 cm altında gömülü halde poşet içerisindeki plastik termosta her biri 550 gr. ağırlığında 27 adet TNT kalıbı, 155 cm boyunda infilaklı fitil, 3 fünye, 1 adaptör, 100 gr C-4 plastik patlayıcı madde herkesi şaşırtmıştı. İşte bu mühimmatların ortaya çıkmasını sağlayan ve merakı ile Poyrazköy soruşturmasına giden yolu açan köylünün 17 yaşındaki Güniz T. olduğu anlaşıldı. O gün arkadaşının evine doğru giderken, ağaçlık alanda duran araçtan şüphelendiğini ve izlemeye başladığını söyleyen genç, yaşadığı serüveni VATAN"a şöyle anlattı: “Aracın içerisinde uzun boylu kısa saçlı ve top sakallı bir adam vardı. Araç hareket ederek Riva istikametine gitti. Ama çok geçmeden geri döndü.”

"Saklanıp izledim"

“Koşarak ormanda ağaçların arasına saklandım. Sürekli tur atıyordu. Yolun karşısında bulunan ormanlık alanda çekiç seslerine benzer sesler duyuyordum. Sürünerek yaklaştım. Çalıların arasından izlemeye başladım. Ellerinde sarı eldivenler olan 2 kişi baltalarla ağaca bir şeyler çakıyorlardı. Bir ara araçtakiler beni gördü. Bir an çok korktum. Ne yapacağımı şaşırdım ve kaçmaya başladım. Eve giderek elime bir sopa aldım. Bir süre bekledikten sonra oraya tekrar gidip baktım ama ortada kimsecikler yoktu. Araç da adamlar da gitmişti.”

"Ceset gömdüler sandım"

“Çalıştıkları alana girdim. Ağaçlara çiviler çakmışlardı. Bazı ağaçları baltayla işaretlemişlerdi. Az ileride yumuşak toprağı fark ettim. Elimdeki sopayı toprağa soktum. Toprak yumuşadığı için sopa hemen girdi. Filmlerdeki gibi buraya ceset gömüldüğünü düşündüm. Hemen koşarak akrabalarıma haber verdim.”

“Jandarmayı arayıp haber verdik. Kısa süre sonra geldiler. "Burada bir şey yok" deyip gittiler. Akrabalarımla biz kazmaya başladık. Üzeri bantla kaplanmış beyaz bir kap çıktı. Tekrar jandarmaya haber verdik. Jandarma gelip el koydu. Bulunanların patlayıcı madde olduğunu daha sonra öğrendim.”

Lav ve el bombaları bulundu

Jandarma, Güniz Takmaz"ın tarifi ile tespit ettiği yerlerin krokisini böyle çizdi. Krokide işaret konulan ağaçlar ve bombaların yerleri tek tek işaretlenmiş.

Takmaz"ın ihbarıyla çıkarılan mühimmatlardan 21 gün sonra polise gelen bir ihbar maili bütün gözlerin çıkartılan mühimmata ve o bölgedeki arazilere çevrilmesine neden oldu. E-mailde, patlayıcıların Ergenekon tutuklusu Albay Levent Göktaş"a bağlı ekip tarafından gömüldüğü ve Bektaş"ı kurtarmak için savcılara yapılacak suikastte kullanılacağı anlatılıyordu. Peş peşe gelen ihbar mektuplarıyla birçok noktada mühimmat bulundu. Dalan"a ait İstek Vakfı arazisinde law silahları, el bombası ve mermi bulundu. Poyrazköy iddianamesinde aralarında Kurmay Albay Tayfun Duman, Ergin Geldikaya, Binbaşı Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe"nin de bulunduğu 5"i tutuklu 17 sanık yer alıyor. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, lav"ların bazılarının boş olduğunu belirterek, komplo iddialarını dile getirmişti.

Ortaokul mezunu işsiz

Dereseki Köyü"nde ailesiyle birlikte yaşayan Güniz T. 4 çocuklu evin en küçüğü. Ortaokul mezunu olan gencin babası bir inşaat firmasında müdür olarak çalışıyor.

vatan