Adın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, son günlerde oluşan poyraz nedeniyle 55-60 bin civarında beklenen rekoltenin 50 bin ton civarına düşeceği endişesi yaşadıklarını söyledi.
Hava şartlarının olumsuz olması halinde bile üreticilerin kesinlikle ümitsizliğe düşmemesini v ürünlerin hasat, kurutma ve depolama sürecinde mutlaka kurallara uymalarını öneren Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Bu yıl incir üretimi için sezon çok iyi gidiyordu. Ve son yılların reor rekoltesini bekliyorduk. Ancak, geçen hafta meydana gelen poyraz nedeniyle ermekte olan incirlerin küçülmesine neden oldu. Poyraz sonucu oluşan kurulaşma nedeniyle yaklaşık 55-60 bin ton beklenen rekoltenin 50 bin civarına düşmesinden endişe ediyoruz. Ancak yine de sezonda ümitliyiz” dedi.
Çiftçilerin yükleme tarihinin öne çekilmesi hususunda talepleri oluğunu ve bu talebi de ilgillere ilettiklerini kaydeden Sarıoğlu, dünyada söz sahibi olan Aydın üreticisinin kesinlikle ümitsizliğe düşmemesini ve "ürün elde kalır" endişesi ile kesinlikle mahsullerini ucuz fiyata satmamalarını önerdi. Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “İncir üretiminde tek sorun özelikle bilinçsiz üretim nedeniyle oluşan aflatoksindir. Üreticimiz kaliteli üretim yapsın emeğinin karşılığını alacağına inanıyoruz” diyerek kesinlikle kaliteden taviz verilmemesini istedi.