Tüm kamuoyunun merak eettiği transfer çalışmaları hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaman net açıklamalar yaptı. Öncelikle Brezilya'ya golcü oyuncu için değil orta saha oyuncusu bakmak için gittiğini ifade eden Aykut Kocaman, "Basında yer alan haberler yanlış, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. İsmi geçen futbolcular ve izlediğim belirtilen maç adları da doğru değil. Orta saha oyuncusu baktık ama Fenerbahçe'nin kadrosuna katıp katmayacağımız çok belli değil" diye konuştu.

Daha sonra Poulsen konusuna açıklık getiren sportif direktör Kocaman, Danimarkalı oyuncunun transferindeki gelişmelerin olumsuz olduğunu belirtti.

Aykut Kocaman Lugano için ise, "Kulübün şartları ön planda. Lugano şartlarımıza uyarsa takımda kalır. Hocamız Daum'un da listesindeki kişilerin başında geliyor. Hocamız kalmasını istiyor " dedi.

Lugano için kulübün geçen yıl aldığı rakamın üzerine biraz artış yapacağı öğrenilirken Uruguaylı oyuncunun 3 milyon Euro'ya yakın para istemesi şimdilik sorunu çözmüyor. Fenerbahçe Kulübü ise 2 milyon 250 bin Euro civarında bir rakam teklif etti.

Guiza konusunda da net tavrını ortaya koyan Aykut Kocaman, İspanyol golcünün bu kampta olması gerektiğini söyledi. "Guiza burada olmalıydı" diyen Kocaman kulübün iç tüzüğündeği maddelere göre ceza verebileceklerini de dile getirdi. Guiza için lafını esirgemeyen Kocaman, "Guiza'ya kement vurup getiremeyiz" şeklinde bir cümle de kullanarak durumun kriz haline geldiğinin sinyalini verdi. Kendisine ulaşamadıklarını ve menajeri vasıtasıyla bilgi aldıklarını belirten Kocaman, "Menajeri vasıtasıyla bize tatile ihtiyacı olduğunu iletti. Diğer arkadaşlarından daha az tatil yaptığını öne sürerek geliş tarihini kendisi belirlemiş. Bu kampın başında burada olmalıydı.