MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan"ı Damat Ferit"e benzeterek, “Kasımpaşalı Recep Tayyip diyeceğimize, Potomyalı Recep Tayyip deriz” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı Damat Ferit"e benzeterek, “Kasımpaşalı Recep Tayyip diyeceğimize, Potomyalı Recep Tayyip deriz” dedi.
Bahçeli, MHP"nin Erzurum il kongresinde özetle şöyle konuştu:
GÜL"Ü YUHALATMADI: Türkiye bir etnik bölünme ile karşı karşıyadır. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı... (Salondan yükselen "yuh" seslerine müdahale ederek) Hayır! Devlet Başkanı yuhalanamaz. O Türkiye Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanıdır. Ne kadar hata yapsa da saygı duyulacaktır.
HADDİNİZİ BİLİNİZ: Başbakan bana kitap okuma tavsiyesinde bulundu. Son okuduğun üç kitabın ismini ver de bu tavsiyeni yerine getirelim. Erzurum Kongresi yapılırken, İstanbul"da Damat Ferit sadrazamdı. Şimdi Erzurum"da MHP kongresi yapılırken, Ankara"da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Damat Ferit"in İçişleri Bakanı Adil Bey, dün milli davayı engellemekle meşguldü. 90 yıl sonra bugün Erdoğan"ın İçişleri Bakanı Beşir Bey, milli birliği baltalamak için Başbakan"dan aldığı talimatı yerine getiriyor.
HESAP SORMAZSAM NAMERDİM: Demokratikleşme süreci adı altında küresel bir oyun oynanıyor. Azınlıklar yaratarak Kürtçe konuşan kardeşlerime "onlara azınlık haklar veriyoruz" bahanesiyle Türkiye"yi kimse bölemez. Eğer Cenabı Allah birgün bu ülkeyi yönetmenin sorumluluğunu bana nasip ederse yolsuzluktan tutun, vatana ihanete kadar geçen süreç içinde hesap sorulması gereken herkesten yüksek adalet önünde hesap sormazsam namerdim. Federasyonlaşmaya doğru Türkiye"yi sürüklemek istiyorlar. Bir sonraki adım "Bağımsız Kürdistan" devleti kurmak. AKP ile DTP arasında örtülü bir koalisyon dönemi başladı. (Cumhurbaşkanı Gül"ün Güroymak"tan "Norşin" diye söz etmesiyle ilgili olarak) Nutuk"ta "Norşin" kelimesi yok. Atatürk 1919"da bir şeyhe mektup yazarken "Norşin" adını başlıkta kullanmış. Şimdi bu kelimeyi Nutuk içine koyarak Atatürk"ü de bölünmeye alet ediyorsunuz.
POTOMYALI DERİZ: (Erdoğan"ın değiştirilen yer isimleriyle ilgili olarak herkesin istediğini söylemesi gerektiğini belirtmesine tepki göstererek) Sen kullanmak istiyorsan, o senin bileceğin iş. Kasımpaşalı Recep Tayyip diyeceğimiz yerde "Potomyalı Recep Tayyip Erdoğan" deriz. Ama Güneysu"yu kaldırıp Potomya yaparsanız, bir başka şeye hizmet etmiş olursunuz. - milliyet