Galatasaray Üniversitesi Öğrencisi Cihan Kırmızıgül, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılandığı davada 25 ay sonra tahliye oldu.

İki yıl önce Kağıthane'de boynunda poşuyla yürürken gözaltına alınan Kırmızıgül'ün davası kamuoyunda 'Poşu Davası' olarak biliniyordu. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da zanlı olarak gözaltına alınmıştı.

Bugünkü dava öncesinde Cihan Kırmızıgül'ün arkadaşları ve hocaları Çağlayan Adliyesi önünde protesto gösterisi yaptı.

Basın açıklaması yapan Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, "Cihan'ı suç konu olayla ilişkilendirebilecek bir delil bulunmuyor. Cihan'ın herhangi bir yasa dışı örgüte üye olduğunu gösteren tek bir delil dahi yok. Soruşturmanın genişletilmesi neden istenmiyor. Gerçeklerin ortaya çıkmasından neden çekiniliyor. Gerçeklere yüz çevrilerek nasıl adalet sağlanır" dedi.

Protestoya destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel "Bugün burada Cihan'ı alıp gitmek istiyoruz. Cihan'ın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Burada olması Türkiye demokrasisi açısından da çok büyük bir ayıp. Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırması gerekir" diye konuştu.

Kırmızıgül'ün kardeşi Serhat Kırmızıgül de "Adalet inşallah tecelli eder. Biz yine burada sağduyumuzu koruyacağız" şeklinde konuştu.