Türk Haber-Sen'in, domuz gribi riskine karşı posta dağıtıcıları ve gişe memurlarının aşılanması talebine, PTT Genel Müdürlüğünden yanıt geldi.
Genel Müdürlüğün sendikaya gönderdiği yazıda, sendikanın, posta dağıtıcıları ile gişe memurlarının dünyada hızla yayılan H1N1 virüsüne karşı risk grubunda yer almasından dolayı aşı yaptırılması yönünde girişimde bulunulup bulunulmadığı yönündeki talebinin incelendiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünce konuyla ilgili yapılan toplantılarda, kurumun uzman hekimlerinin PTT çalışanlarının durumunu gündeme getirdiği belirtilen yazıda, ancak Sağlık Bakanlığınca ithal edilen sınırlı sayıdaki aşının öncelikle sağlık çalışanlarına, hamilelere, çocuklara, hacı adaylarına ve bu hastalığa karşı bağışıklığı düşük olan hastalara yapılacağının bildirildiği ifade edildi.

Yazıda, bu aşamada yapılacaklarla ilgili personelin bir tebliğ ile bilgilendirildiği kaydedildi.

'YAKINLARINIZLA HASSASİYETLE İLGİLENİN'

Tebliğe göre, iş yerlerinde olası grip ve domuz gribi vakalarıyla daha etkin mücadele edebilmek amacıyla yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

-Grip belirtisi gösteren personelin yayılmayı önlemek amacıyla maske takarak çalışması esas olduğundan her başmüdürlükçe ödenek istenerek personel sayısı kadar koruyucu maske alınması ve personele dağıtılması sağlanacaktır.

-İş yerimizde genel temizlik kurallarına azami dikkat edilerek, lavabolar gibi yakın temasın mevcut olduğu yerler başta olmak üzere tüm yerlerin zeminleri, kapı kolları ve musluklarının dezenfekte edici malzeme ile temizlenerek, personelin sıvı sabun kullanımı ve hijyen kurallarına uygun davranması sağlanacaktır.

-Domuz gribi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı tarafından kuruluşa gönderilen sunu, başmüdürlüklerce personelin bilgilendirilmesi amacıyla kullanılacak. Sağlık Bakanlığı, valilikler ve il sağlık müdürlüklerinin yapmış olduğu uyarılar takip edilecek ve bu konuda azami hassasiyet gösterilecek.

-Personelin bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, anne ve babalarıyla da aynı hassasiyetle ilgilenmeleri kendileri ve toplum sağlığı açısından önem taşımaktadır./yeni şafak