Türk Habersen, Birlik Habersen, Bağımsız Habersen, Haber Sen ve Posta Dağıtıcıları Derneği üyesi bir grup postacı, PTT Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Gençlik Parkı önünde toplanan grup, buradan polis kontrolünde PTT Genel Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Burada talepleri doğrultusunda sloganlar atan gruptakiler, ''Bak postacı ölüyor'' yazılı dövizler taşıdılar. Davul ve zurna eşliğinde halay çeken eylemciler adına basın açıklamasını okuyan Türk Habersen Ankara Şube Sekreteri Yavuz Çetin, postacıların 170 yıldır yurdun dört bir yanına hizmet götürdüğünü ifade etti.

''Küreselleşen sermaye kefalet sandığımızda birikmiş, anamızın ak sütü gibi helal olan kefalet paralarıyla PTT merkezlerini cilalayarak kapitalizmin iştahını kabartır hale geldi'' diyen Çetin, şunları kaydetti:

''Hiçbir altyapısını düzenlemeden, personel eğitimini tamamlamadan doğalgazdan bankacılık hizmetlerine, Milli Piyango satışından kargo hizmetlerine varıncaya kadar az sayıda personelle 170 işlem yaptırarak personeli adeta köle gibi çalıştırıp, yıllık izinleri hastalanınca kullandırılan, sıhhi raporları kullanılamaz hale getirilmiş çalışanlara adeta 'bırakın gidin' dercesine sosyal ve psikolojik soykırım uygulanmaktadır.''

''PTT Genel Müdürlüğünün dağıtıcılara günlük 600-700 kayıtsız, 60-70 de adli tebligat yapmalarını dayattığını'' ileri süren Çetin, bu miktarda dağıtımın ancak 16-17 saatte yerine getirilebileceğini söyledi. PTT Genel Müdürlüğünün bu genelgeyi geri çekmesini isteyen Çetin, aksi takdirde eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Gruptakilerin, PTT Genel Müdürlüğünün yemekhanesine gitmek istemesi üzerine PTT yetkilileri, bu sayıda personeli ağırlayabilecek büyüklükte yemekhaneleri olmadığını söyledi. Bunun üzerine gruptakiler, otobüslere binerek olaysız dağıldı.

A.A