Aydın Ziraat Odası Başkanlığı'na Rıza Posacı yeniden seçildi.
Aydın Ziraat Odası 23. Olağan Genel Kurulu, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katılımıyla Kemal Çetin Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapıldı.
Vali Coş, genel kurulda yaptığı konuşmada, tarımın hayatın devamı açısından olmazsa olmaz öneme sahip olduğunu belirterek, bu nedenle çiftçilerin başlarının tacı olduğunu ifade etti.
Çiftçiliğin meşakkatli ve bir o kadar da onurlu bir iş olduğunu deli getiren Coş, şunları söyledi:
''Ziraat işleri, bir ekonomik kazanç olmaktan öte, sevda işidir. Toprakla uğraşmak meşakkatlidir. Ülkemizde tarım günden günde gelişiyor. Devletimizin teşvikleri var. Bunlardan daha fazla yararlanmalıyız. Teşviklerden en fazla yararlanan illerden biri olmalıyız. Bütün tarımla uğraşan arkadaşlarımızın bu teşviklerden yararlanmasını istiyoruz.
Ailelerin giderleri günden güne artıyor. Gider artarken, gelirin de artması lazım. Bu yüzden üreticilerimizin özellikle hayvancılık konusundaki teşviklerden yararlanması lazım. Çiftçimizin gelirinin artırılmasını sağlamalıyız.''
Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ise tarımın zor bir sektör olduğunu dile getirerek, çiftçilerin Türkiye'nin milli kahramanları olduğunu söyledi.
Üreticilerin tüm sorunlarını bildiklerini ve bunların çözümü için çalışmalar yaptıklarını belirten Posacı, ''Tarımda yapacağımız daha çok işimiz var. Bunun için hep beraber, gönül gönüle, omuz omuza çalışacağız'' dedi.
Oda yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ile bütçe ve kesin hesap raporlarının oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda, daha sonra mevcut başkan Rıza Posacı'nın hazırladığı tek liste ile seçime gidildi.
Genel kurulda geçerli oyların tamamını alan Rıza Posacı, yeniden Aydın Ziraat Odası Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kendirlioğlu, Suat Uğurlu, Asım Yaşar, Mustafa Altınok, Ali Fuat Çetin ve Ergün Tekin'den oluştu.
Oda meclisinde ise Rıza Posacı, Mehmet Kendirlioğlu, Suat Uğurlu, Asım Yaşar, Mustafa Altınok, Ali Fuat Çetin, Ergün Tekin, Nuri Çayırlı, Arif Gürdal, Şahin Akcan, Ekrem Sayalan, Ali Çağırıcı, Tuğrul Özdemir, Enver Savaş, Muzaffer Ünal, Halil Özdemir, Şerafettin Yiğitöz, Kenan Ölçer, İsmail Atıcı, Bayram Er ve Eşref Böcekli yer aldı.
Genel Kurula Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel de katıldı.