Devir teslim töreni yapılmayan belediyede, görevine başladıktan sonra hesapları ve işçi kadrosunu inceleyen Rıza Posacı, özel şirket aracılığı ile belediyede çalışan 52 kişinin işine son verileceğini açıkladı. Bu kararı Umurlu halkının ve belediyenin geleceği için verdiğini kaydeden Belediye Başkanı Posacı “Bu durumda karalama kampanyası yapmaya çalışanlar, belediyenin hesap tablosunu bilmiyor” dedi.
Seçimlerin hemen arkasından Umurlu Belde Belediyesi"nde 52 işçinin görevine son verildiğinin açıklanmasının ardından kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını iddia eden Umurlu Belde Belediye Başkanı Rıza Posacı, belediyenin içinde bulunduğu durum nedeniyle işçi çıkarmanın gayet normal olduğunu söyledi. Zorunlu olarak alınmış bir kararın ardından belediyeye yönelik yıpratma kampanyasının başlatıldığını savunan Rıza Posacı, “Bu işçiler 2008 yılında eski Belediye Başkanı Hasan Sarı tarafından alınmış. Şuan belediyenin bu işçilerin bağlı olduğu taşeron şirkete 226 bin TL borç var. Göreve geldiğimiz günden beri belediyenin ekonomik tablosunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptığımız ilk tespitlere göre belediyenin yaklaşık 1 trilyon borcu var. Alınan bu karar zorunlu ve gerekliydi. Duruma göre ileriki süreçte gene işten çıkarmalar olabilir. Benim için personelin düzenli olarak maaş alması önemli. Çok işçi çalıştırıp maaşları ödeyemesem gene eleştirilen ben olacağım. Kimsenin ekmeği ile oynama niyetim yok” diye konuştu.
Umurlu Belediyesi"nin faturalandırılmış borcun yaklaşık 825 bin TL olduğunu tespit ettiklerini açıklayan Başkan Posacı, bunların dışında henüz faturalanmamış borçların da var olduğuna işaret etti. Umurlu Belediyesi"ni bu durumdan kurtaracaklarını ve en üst noktalara taşıyacaklarını belirten Posacı, “Aldığımız bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağız. Bunu yaparken planlı hareket etmek ve bazı tedbirler almak zorundayız. Hesapları bilmeden sokağa çıkıp, karalama yapmak doğru değil. Alınan bu kararın sorumluluğu bana ait değil. Bir görev için bir çok kişi görevlendirilmiş. Bunu ben yapmış olsam, benden sonra gelecek olan da böyle bir karar alırdı. Önceki dönemde yapılan plansız işlemlerin mutlaka düzeltilmesi gerekiyordu. Bundan sonra önümüze bakacak ve projelerimizle beldemizi layık olduğu yere taşıyacağız. Daha dün borcunda dolayı belediyenin elektrikleri kesilecekti. İlk işim AYDEM"e gidip elektriklerin kesilmesini önlemek oldu. Belediyenin sadece elektrik borcu 105 bin TL"yi bulmuş. Halkımızın bu durumlardan da haberi olmasını istiyorum” dedi.