Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında turizm sezonunun başından bu yana 2 bin 695 kişinin portör taraması yapıldı.
Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, portör muayenelerini Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Esnaf Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Portör, her sene gıda üretimi, sunumu ve tüketimi ile ilgili işlerde çalışan kişilerin yaptırmakla yükümlü olduğu bir tetkikdir. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek ve tatile gelen kişilerin hastalanmaması için son derece gereklidir. Bu tetkiklerle kişilerin kendileri hasta olmasalar bile taşıyıcı olanlarını
yakalayabiliyoruz, bilmeyerek bu kişiler hastalıkları yayabilirler. Toplumu hastalıklardan korumakta sağlık çalışanlarının görevlerindendir" dedi.
Bugüne kadar toplam 2bin 965 kişinin tarandığını kaydeden Güngör, "Bu sayı geçen seneye göre yüzde 37 fazladır. Bu sene Kuşadası Ticaret Odası, Esnaf Sanatkarları Odası, KODER ile birlikte çalışarak büyük işletme ve otellere yerinde tetkiklerin yapılmasını sağlayıp onların işgücü kaybını önledik ve tek elden yapılması nedeniylede tüm personele ulaşılması sağlanmış oldu. Bu da işletmelerin portör sonuçlarını toplamak için ek eleman ve zaman ayırmasını önledi" diye konuştu.
Muayeneler sırasında mobil hizmet verdiklerini kaydeden Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, "Devam etmekte olan portör taramasının başarılı olmasında Kuşadası Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı olarak, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, Kuşadası Belediyesi'ne, Kuşadası Ticaret Odası, Esnaf Sanatkarları Odası ve özelikle mobil hizmetlerde bize verdiği hızlı destekten dolayı Aydın Verem Savaş Derneği personel ve aracına, duyarlı Kuşadası esnafına ve tüm otel yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.