UEFA Avrupa Ligi L Grubu mücadelesinde Beşiktaş'ın evinde ağırladığı Porto'ya 3-1 yenilmesi Portekiz spor basınında geniş yankı buldu.

"Falcão ve Hulk İnönü'yü susturdu" başlığını kullanan Ojogo Gazetesi, "Porto için oldukça yumaşak başlayan maç, avrupanın önemli takımlarıyla oynamaya alışık dragonları, üçüncü zaferlerini kazandıkları grupta korkup liderlikten uzaklaşlaştıracak nitelikte değildi" ifadelerine yer verdi.

Maisfutebol, Beşiktaşlı taraftarların maçın kahramanı Hulk'u alkışlamasını öne çıkartan "Türkler bile alkışladı" başlığıyla verdiği haberde, Portekizli ekibin oyunun başında orta sahada önemli hatalara yol açabilecek sürpriz Beşiktaş presiyle karşılaştığını yazdı. Porto'nun etkili bir oyun sergileyerek iyi bir maç çıkartığını vurgulayan Maisfutebol, Guti ve Quaresma gibi dört önemli oyuncusunun yokluğunun Portekizli ekibe önemli avantaj sağladığının altını çizdi.

"Türk kartalların inanılmaz yıkılışı" başlığını kullanan Jornal Record Gazetesi de, Dragonların grubta 3. galibiyetlerini aldıklarını vurgulayarak, "Hulk'un oyunculuk dersi verdiği karşılaşmada Porto, Beşiktaş'ı 3-1 mağlup ederek bir sonraki tur için dev bir adım attı" yorumunda bulundu.

Abola Gazetesi ise 3-0'lık galibiyeti "Dragonlar, Türk cehennemini geçti" başlığını manşete taşıdı.

PINTO DA COSTA: "PORTEKIZ FUTBOLUNUN BIN LADINIYIZ"


Beşiktaş galibiyetinden sonra açıklamalardan bulunan Porto Kulubü Başkanı Pinto da Costa, Porto'nun Portekiz futbolunun Bin Ladin'i olduğunu iddia etti.

Da Costa şöyle konuştu:

"Beşiktaş maçı Andre Villas Boas'ın hocalığında oynanan 14.maç 13. galibiyet oldu. Bugün Beşiktaş karşısında hakemin görülmemiş yönetimiyle 10'a karşı 9 oyuncuyla sergilediğimiz oyunla Portekiz futbolunun Bin Ladin'i oluyoruz."