Gelişen ve devamlı kendini yenileyen teknoloji ile moda anlayışının da farklılaştığı günümüzde otomobil firmaları da dizayn ve konsept anlamında uzay çağının görüntüsünü yansıtma yolunda ilerliyor. Porsche yeni modeli Panamera ile konforun ve teknolojinin üst sınırlarını zorluyor.

İlk olarak 400 hp güç üreten sekiz silindirli modeliyle pazara sunulacak Panamera, daha sonra 500 hp gücündeki alt silindirli motora sahip, hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonuyla ve sonra da hibrid motorlu versiyonuyla Porsche tutkunlarıyla buluşacak. Gösterge panelinden başlayıp arka koltuklara kadar uzanan orta konsoluyla öne çıkan Porsche'nin dört kapılı Gran Turismo'su, dört koltuğun tamamında yeni bir alan duygusu ve sürüş kalitesi sağlıyor. İç mekân, sürücü için en ideal ergonomik koşulları sağlarken, her yolcu için de ayrı ayrı tekli koltuklar tasarlanmış.

Sportit, alçak monte edilen direksiyon simidi ve alçak oturma konumu Porsche'nin tipik, direkt yol duygusunu vermeyi garanti ediyor. Porsche bugüne kadarki klasik değerlerinin yanı sıra kullanıcıların kendi kişisel zevklerine göre de çeşitli seçenekler ve olanaklar sunuyor. İşte markanın tutkunları için iç mekan dekoru da bunlardan biri olarak gösterilebilir. 13 ayrı renk ve materyal kombinasyonuyla alınabilen yumuşak ve doğal deri ile karbon ve natürel zeytin açık gözenekli ahşap gibi özel materyaller dahil yedi farklı seçenek mevcut. Ayrıca isteğe bağlı olarak sunulan ve her koltukta sıcaklığın, üfleme yoğunluğunun ve hava dağıtımının ayarlanmasına olanak tanıyan dört bölgeli klima da sizi hayrete düşürmesin.

Ayrıca yolculuk sırasında yüksek ve kaliteli müzik dinlemek isteyenler de unutulmamış. Ses kalitesi de en üst düzeyde planlanan Yeni Panamera, Burmester'ın üst düzey surround ses sistemi ile donatılmış olan ilk Porsche. Modellerin tamamında, doğrudan yakıt püskürtme, düşük sürtünmeli sürüş sistemleri ve son derece hafif karoserler yer alıyor. Aynı zamanda serinin yine tüm modellerinde hareketsiz konuma gelirken mesela trafik ışıklarında veya trafik tıkanıklığı sırasında ve sürücü fren pedalına bastığında motoru otomatik olarak durduran Porsche'nin yeni Otomatik Çalıştır - Durdur (Auto Start Stop) işleviyle öne çıkan Porsche PDK Doppelkupplungsgetriebe sistemiyle donatılmış.