“Vatandaşlarıma özellikle sabır tavsiye ederim. Fakat bu sabır nereye kadar olacak bunun da endişesi içindeyim. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz hayatına kastettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri, böyle imkânı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir. Yani bu tür yollara bir tür sevktir.”
Bu sözler Türkiye'de siyaseti ısıttı. Bugün DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan çok sert yanıtlar geldi.
ÇEK GİT DİYEMEZSİN
Baykal şunları söyledi:
“Bu memleket hepimizin memleketidir. Bu memlekette herkes hep birlikte. Irkımız, etnik kökenimiz, mezhebimiz, inancımız ne olursa olsun hep birlikte yaşayacağız. Hep beraber yaşayacağız. Kimsenin kimseye "çek git" demeye hakkı yoktur. Başbakan, orada kendisine yönelik olumsuz davranışlar sergileyenlere kızıyor olabilir.
Şiddete, silaha başvuranlara tepki duyuyor olabilir ama bu tepki karşısında siz kimseye Türkiye"de çek git diyemezsiniz.
HEDEF GÖSTERİLİYORUZ
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise Başbakan Erdoğan"ın elinde pompalı bir tüfekle ateş eden bir insan için "sabır da bir yere kadar" dediğini belirterek, “Biz hedef gösteriliyoruz, Başbakan katli vaciptir fetvası veriyor. Bir süre sonra da, şeriatın kestiği parmak acımaz diyecek" şeklinde konuştu

NELER OLMUŞTU


DTP'li bazı grupların gün boyu gösteri yapıp terör örgütü yanlısı sloganlar attığı Kasımpaşa'da ellerinde Türk bayrakları bulunan ve çoğunluğunu Hacı Hüsrev mahallesinde oturanların oluşturduğu bazı gruplar bu defa örgüt yanlısı eylemcileri ve terör örgütünü protesto etti.
* Hacı Ahmet mahallesi'nde yoğunlaşan olaylarda iki grup karşı karşıya geldi ve birbirlerine taş attı.
* Olay yerine ilk olarak zırhlı bir polis aracı geldi. Bazı polislerin çatışmaya engel olmak ve grupları dağıtmak için havaya ateş açtığı ancak buna rağmen gruplar arasındaki taşlı sopalı kavganın sürdüğü görüldü.
* Bu sırada terör örgütünü protesto eden grup içinde bulunan bir kişinin elindeki av tüfeğiyle havaya ateş açtığı görüldü
* Bölgeye sevkedilen çevik kuvvet ve takviye polis ekipleri hemen olaylara müdahale etti ve yoğun bir şekilde gaz bombası kullandı.
* Grupların dağılmasının ardından bölgede polis ekipleri ek önlem aldı.
* Olayların, terör örgütü yanlısı slogan atıp gösteri yapan grupta bulunan bazı kişilerin Hacı Hüsrev mahallesindeki bazı evlere taş atması üzerine başladığı ileri sürülüyor.

MİLLİYET