Mucit bayanlar, kuruyemişlerin karışımından 2011 seçimlerine hazırlanan siyasetçilere zorlu maratonda zindelik kazandıracak yeni Türk kahvesi imal etti.
Siyasi partiler 2011 Genel Seçim hazırlıkları sürdürürken; bayan mucitlerde seçim maratonuna hazırlanan siyasiler için yeni bir buluşu ortaya çıkardı. Özellikle parti liderleri ve milletvekili adaylarının yoğun tempolarında takviye güç olması bakımından besin değeri yüksek özel bir kahve türü daha buluşlar arasına girmeyi başardı. Buluşlarına "Atomiks Lider Kahvesi” ismini koyan Mucit Türk İş Adamları (MUTİAP) üyesi bayan mucitler, çocukların dahi bu kahveyi içebileceğini, yaş sınırı olmaksızın her kesim tarafından sevilerek içilmesi adına her şeyi düşündüklerini ifade etti.
Kalori düzeyi yüksek ancak insan sağlığı açısından oldukça gerekli olan vitaminleri barındıran, tamamen Ege Bölgesi"nde yetişen kuruyemişlerin özel bir işlemden geçirilerek elde edilen bir ürün ortaya çıkardıklarını ifade eden bayan mucitler, “Kahvenin yanı sıra kahvede kullanılmak üzere çok özel bir toz krema elde ettik. Yine bu krema bazı kuruyemişlerin özel bir işlem sonrası meydana Gelmiştir.Kahve ister sade ister doğal kreması ile içilebilecek olması ilgiyi artıracaktır. Ülkemizden her yıl milyonlarca dolar yurtdışına kahve ithali için paralar ödenmekte istendiğinde bu tür tatları kendimiz bulabileceğimizi göstermek adına bu buluşu gerçekleştirdik. Tamamen doğal gıdalardan elde ettiğimizin altını çizmek isteriz. Türk kahvesi olarak veya başka tarzda kullanmak mümkün. Bu konuda devlet yetkilileri çok duyarlı olduğunu söyleyemeyeceğim. Türk Milleti doğuştan mucit olsa da maalesef gerekli ilgi ve desteği göremediği için sürekli dışa bağımlı yaşamak zorunda kalan bir millet konumundayız” dediler.
Yeni ürünün özellikle seçim maratonuna hazırlanan siyasilere büyük bir enerji sağlayacağını savunan mucitler, “Yaklaşan milletvekili seçimlerinde özellikle parti liderleri hem çok uykusuz kalacaklar hem de zihinleri yorgun olacak. Bizde tüm bunları düşünerek bu yeni kahvemizin özellikle liderler ve milletvekili adayları tarafından kullanılmasının çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra herhangi bir yaş sınırı olmaksızın her yaş gurubu seve seve bu kahveyi içebilir. Öğrenciler, sporcular, Alzheimer hastaları, silahlı kuvvetler ve emniyet personeli gibi bir çok kesim tarafından tüketilmesini arzuluyoruz. A, B1, B2, B3, B6, E ve C vitaminleri, Magnezyum, Fosfor, Kalsiyum, Potasyum kapsaması ve özellikle Omega 3 vitamininin yoğun olması bakımından çocuklar ve Alzheimer hastaları açısından da büyük önem taşıyor” diye konuştular.
Uzun bir Ar-Ge dönemi sonrası meydana gelen “Atomiks Lider Kahvesi” ile ilgili bilgiler veren TİAP ve MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık, “Bir yıldan bu yana bir çok üniversite tarafından bilimsel olarak yürüttüğümüz projeler arasında yeni bir ürünü daha Türk halkının beğenisine sunmaktan memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tamamen bölgemizde yetişen kuruyemişlerin özel bir işlem sonrasında kahve haline getirmek istedik ve bunu başardık. Aynı şekilde birde kahve kreması elde ettik.Artık çok büyük bir besin bankası haline gelen bu yeni ürünümüzü en kısa zamanda etkili bir şekilde tanıtıp Türk halkının istifadesine sunmayı arzuluyoruz. Performans arttırıcı özelliği ile dikkat çekmeyi hedefleyen bu buluşumuzun her kesimden ilgi ve destek göreceğine eminiz” dedi.