Olayla ilgili olarak 15 kişi gözaltına alınırken; şüphelilerden 13"ü tutuklanarak cezaevine konuldu.
Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yeni belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden, nakleden, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştıran, gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran uyuşturucu şebekeleri ve gruplarına yönelik Aydın"da gerçekleştirilen topyekün bir çalışmaya çerçevesinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Kuşadası KOM Grup Amirliği ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçlarını işleyen şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve denetiminde çok yönlü olarak yürütülen çalışma kapsamında 18-20 Mayıs 2010 tarihleri arasında 303 gram ağırlığında esrar maddesi, 9 adet fişek halinde esrar maddesi, 30 adet uyuşturucu hap ve 12 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Aynı gün Söke ve Kuşadası ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda E.İ., T.Y., M.A., M.E., M.E., D.Ç., E.T., M.A., O.A., M.D., A.Y., D.G., E.B., S.A. ve İ.M.E. isimli 15 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin kalmış oldukları yerlerde yapılan aramalarda toplam bin 21 kök kenevir bitkisi, 14,5 gram ağırlığında esrar maddesi, 2 adet hassas terazi, 37 gram ağırlığında kenevir bitkisi tohumu ele geçirildi.
Şüpheliler “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak için Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak, Uyuşturucu Madde Satın Almak, Nakletmek ve Satmak” suçundan adli makamlara sevk edilirken; şüphelilerden 13"ü tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma ediyor. -iha