İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Beyoğlu’nda Dolapdere ve Tarlabaşı’ndaki uyuşturucu satıcılarına polis operasyonlarını haber verdiği öne sürülen meslektaşlarına baskın düzenledi. Köstebeklik yaparak Narkotik Şube’nin araçlarını ihbar ettiği, baskın tarihlerini verdiği öne sürülen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 7 polis gözaltına alındı.

SATICILARA UYARI

İddiaya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tarlabaşı ve Dolapdere’deki uyuşturucu satıcılarının bazı baskınlardan haberleri olduğunu tespit etti. Araştırmasını sürdüren polis, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu’nda görevli bazı polis memurlarının köstebeklik yaparak para karşılığında esrar satıcılarına bilgi verdiğini belirledi. Bu polislerin, “Dikkatli olun, satış yapmayın” diyerek baskınları uyuşturucu satıcılarına önceden haber verdiği, Narkotik polisinin araçlarının plakalarını vererek uyardıkları da iddia edildi. Harekete geçen Narkotik Şube polisleri, mahkeme kararıyla 4- 5 ay süren teknik ve fiziki takip başlattı. Şüpheli polislerin araçlarına böcek adı verilen dinleme cihazları da yerleştirildi. Şüpheli polislerin, dinlendiklerinden şüphelenerek araçlarında arama yaptıkları ancak böcek bulamadıkları da öğrenildi. Aylar süren takibin ardından geçtiğimiz günlerde düğmeye basan Narkotik Şube ekipleri, şüpheli polisler ile olayla ilgili kişilerin evlerine baskın düzenledi. Bazı polislerin aramalar sırasında “Belki evimize böcek yerleştireceksiniz” diyerek itiraz ettikleri de öne sürüldü. Olayla ilgili olarak 7’si polis memuru 15 kişi gözaltına alındı.

Suça karışan polisler cezasız kalmıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2010 yılı verilerine göre söz konusu yılda çeşitli suçlardan soruşturma geçiren 18 bin 487 polis ceza aldı. Aralarında rütbelilerin de bulunduğu 78 polis de meslekten ihraç edildi. Şu bat 2010’da ise İs tan bul Em ni yet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasında Mali Şube ekipleri, diğer blokta bulunan Yabancılar Şubesi’ne baskın düzenlemiş, 3’ü amir 11 polis memurunu gözaltına almıştı. Şüpheli polislerin, göçmen kaçakçılığı şebekesine yardım ettikleri ileri sürülmüştü.