Edinlen bilgiye göre; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğince Gümrük Kaçakçılığı ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarını işleyen bir suç organizasyonunun varlığı tespit edildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile 15 Şubat 2011 tarihinde projeli çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 5 aydır sürdürülen soruşturma esnasında toplam takip ed,len 14 olayda 66 bin 456 paket gümrük kaçağı sigara ve sigaraların naklinde kullanılan bir araç, naylon faturalar, kargo dekontları ve alacak-verecek çetelesine el konuldu. Suç organizasyonu üyesi oldukları anlaşılan 2 şüpheli suç unsurları ile birlikte yakalanarak, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.


3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Operasyon kapsamında sürdürülen çalışmaların devamında gümrük kaçağı sigaraları piyasaya sürme suçunu meslek haline getiren şüpheliler hakkında yeterli delil elde edildiği değerlendirilerek Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 05 temmuz 2011 tarihinde Aydın merkezi, Nazilli, Manisa ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 64 bin 650 gram kıyılmış tütün, 3 adet sigara alış veriş çetelesinin tutulduğu not kağıdı, bin 280 tablet cinsel uyarıcı niteliği olduğu değerlendirilen hap ve 3 bin 137 paket gümrük kaçağı sigara olmak üzere toplam 69 bin 593 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Yürütülen projeli çalışma kapsamında toplam 6 şüpheli 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet, 4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Kanununa Muhalefet ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlamasıyla Nazilli Adliyesne sevk edildi. Firarda bulunan 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başaltıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.