Ceyhan Emniyet Müdürü Zülfikar Sökmen, Ali'yi dün gece saat 02.00 sıralarında Gaziosmanpaşa Mahallesi polis merkezi yakınında polislerin bulduğunu söyledi. Sökmen, "Çocuğun kendisini ifade etmede zorlandığından dolayı polis merkezine alındı. Ali'ye ailesi hakkında sorular sorundu. Ancak kendisini ifade edemedi. Aynı zamanda ağlaması kesilmeyen Ali'de yapılan incelemede vücudunun değişik yerlerinde morluklar ve yanık izlerine rastlandı. Bunun üzerine Ceyhan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tedavi ile birlikte adının Ali olduğunu, kendisine bu acıyı ağabeyinin yaşattığını söyledi." dedi.

Hastanedeki tedavisinin ardından Ali'yi Adana Aile Ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini kaydeden Emniyet Müdürü Sökmen, "Ali'nin bulunmasından itibaren, ailesine ulaşmak için özel bir ekip oluşturuldu. Sokaktaki tüm kameralar incelenmeye başlandı. Ayrıca belediyeden 'sarışın, yaklaşık 5-6 yaşlarında bulunan Ali' anons edildi. Bunun yanında tüm muhtarlıklar ve müftülüğe de bilgi verildi. Yani tüm Ceyhan Ali'nin ailesi ve yakınlarını bulmak için çabalıyor. Alinin kendisini ifade edememesi işimizi biraz daha zorlaştırdı. Ama yine elimizdeki tüm imkanları seferber ederek,ailesi ve yakınlarına ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

VALİ SAHİP ÇIKTI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ceyhan ilçesinde vücudunun çeşitli yerlerindeki yaralarla gece saatlerinde bulunan çocuğun devlet koruması altına alınarak çocuk yuvasına yerleştirildiğini bildirdi. Vali Coş, Adana Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası'na yaptığı ziyarette gazetecilere, isminin ''Ali'' olduğu belirlenen çocuğun devlet koruması altına alındığını söyledi. Vali Çoş, çocuğun saat 24.00 civarında Ceyhan'da caddede dolaşırken bir polis ekibi tarafından tespit edildiğini belirterek, ''Ekibimiz kendisiyle ilgilendi, ailesini araştırdı. Çocuk ailesiyle ilgili bilgi veremedi. Sadece isminin 'Ali' olduğunu ifade ediyor'' dedi.

Ailenin tespiti için araştırmalara başlandığını, belediye hoparlöründen de anons geçildiğini kaydeden Coş, ''Çocuğun ailesinin tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor. Henüz bir ipucu elde edemedik. Araştırmalarımız sürüyor. Çocuğun uğradığı psikiyatrik travmadan başlayarak, geçmişte maruz kaldığı kötü olaylardan nasıl arındırabiliriz, öncelikle ruh sağlığı ve beden sağlığını nasıl koruyabiliriz, bu konuda ilgili uzmanlardan da istifade edeceğiz'' diye konuştu.

Çocuğun psikiyatrik durumuyla ilgili Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile aile psikiyatristlerinin değerlendirmelerini yaptığını ifade eden Coş, şunları söyledi:

''Onların önerisi doğrultusunda çalışma yapılacak. Muhtemelen pazartesi günü klinik şartlarında müşahede altına alınması önerisi söz konusu olacak. Çocuk psikiyatrisi kliniğinde müşahede edilip daha sonra ortaya çıkan bulgulara göre gerekli tedavi yapılacak. Bunlar çocuğun psikiyatrik problemleriyle ilgili. Vücudunda, maruz kaldığı şiddetten olduğu tahmin edilen çeşitli izler var. O izler çerçevesinde yapılması gerekenler de yapılacak.''

Vali Coş, bir gazetecinin, çocuğunun üzerinde sigara söndürülüp söndürülmediğine yönelik sorusuna da ''Sigara söndürüldüğüne dair bir bilgi ve bulgu yok. Adli Tıp raporunda da böyle bir şey yok'' dedi.

-''Konuyu Başbakanımız takip ediyor''-

Konuyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de ilgilendiğini vurgulayan Coş, ''Sabah Başbakanlık'tan aradılar. Ali'nin durumu hakkında bilgi aldılar. Şahin de Adana'ya gelerek, Ali ile görüşecek'' diye konuştu. Vali Coş, çocuğun yaşadıklarıyla ilgili sorumluların bulunması halinde, adli işlemlerin başlatılacağını kaydetti.

Ziyarette, çocuğun görüntüsünün alınmasına izin vermeyen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Gonca Çelik, içerisinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle görüntü alınmasını tavsiye etmediklerini, çocuğun yaşadıklarının tek bir olay değil, uzun süreli bir istismar olduğunu söyledi.