Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından, turistin rahatsız edilmemesi ve zorla alışveriş merkezlerine yönlendirilmemesi için esnafa 5 bin el ilanı dağıtıldı.
Kuşadası'nın ünlü turistik çarşılarında dolaşan polisler, “Esnafımızın Dikkatine” , “ Turisti alışverişe zorlamak Para kazanmak değil, aslında para kaybetmektir” başlıklı el ilanlarını hem işletme sahiplerine hem de işletme çalışanlarına dağıttı. Polis Vafize ve Selahiyet Kanunu'nun 8. maddesi'nin f bendinin de hatırlatıldığı el ilanlarında esnafa çeşitli uyarılarda bulunuldu.
Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası'nda turizmi olumsuz yönde etkileyen unsurların ortadan kaldırılması amacıyla geçen yıl başlatılan uygulamaların bu yıl daha da etkin şekilde süreceğini söyledi. Turistlerin rahatsız edilmesi, zorla alışveriş merkezlerine yönlendirilmesi ve hanutçuluk yapılmasının önüne geçilmesi için esnafı el ilanlarıyla da uyardıklarını belirten Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, “Esnafımızın sadece bugünü değil yarını da düşünerek, turistleri rahatsız etmeden, onlara rahat alışveriş yapma fırsatı vermesini istiyoruz. Aksi durumda, yasaların verdiği yetkiyi tavizsiz şekilde uygulayacağız. Amacımız, işyerlerini kapatmak değil, turistlere güvenli alışveriş ortamı oluşturmak” dedi. (iha)