Burdur Emniyet Müdürlüğü tatil dönüşü sürücüleri uyarmak için proje başlattı. Bölge Trafik Müdürlüğü önünde uygulama yapan Burdur Polisi durdurdukları sürücülere önce Burdur'un meşhur ceviz ezmesini ikram etti daha sonra da broşürlerle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sürücülere ceviz ezmesi dağıtımının geleneksel hale geldiğini belirten Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Burdur'da Bayram tatili boyunca toplam 13 kaza meydana geldiğini bu kazalarda 24 kişinin yaralandığını bildirdi.
 
Bayram tatili nedeniyle yoğun bir trafik yaşandığını bildiren Aydoğan, "Aldığımız tedbirler ve sürücülerin duyarlı olmaları nedeniyle üzücü bir kaza yaşanmadı. İlimizde asayiş yönünden de herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Sakin bir bayram tatili geçirdik." dedi.
 
Antalya'da tatillerini geçirenlerin yüzde 50'sinin Burdur'dan geçtiğini anlatan Aydoğan, sürücülere şu tavsiyelerde bulundu: "Kendilerine hazırladığımız broşürleri veriyoruz. Kazaların aşırı hız ve yorgunluktan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Her 150-200 kilometrede durup 15-20 dakika dinlenmelerini, kendilerini yorgun hissetmeleri halinde sağa çekip dinlenmelerini ve sağ salim evlerine dönmelerini tavsiye ediyoruz."
 
Burdur Emniyeti, gelenek hakline getirilen ceviz ezmesi dağıtımı yapıyor. Ceviz ezmesini ikram ederken hazırlanan broşürlerle araç sürücüleri bilgilendirildi. Burdur polisi, bayram tatili başlangıcından bu yana 764 aracı kontrol etti. Bunlardan hatalı görülen 173 araç sürücüsüne 30 bin 096 lira cezai işlem uygulandı, 17 araç ise trafikten men edildi.
 
Antalya-Afyon karayolunda bir saatte bin 400 araç geçiyor.