Yapılan operasyonda 3"ü bayan toplam 8 şahıs ile şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç aleti ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre;İkinci el araç alım-satımı üzerine kurulan internet sitelerini kullanan şahısların çoğunlukla değerinde yada değerine yakın fiyatlarda şüphe uyandırmayacak şekilde ve sahte isimler kullanarak oto ilanları veriyorlardı.

İnternet sitelerinden verilen telefon numaraları ile irtibata geçen vatandaşlardan "Aracın çok talibi var, ciddi alıcı iseniz verdiğimiz hesaba kaparo yatırın" diyerek alıcılardan banka aracılığı ile para aldıkları ortaya çıktı.

Şüpheli şahısların hesap adreslerinden yola çıkarak yapılan araştırmada, şahısların sürekli adres değiştirdikleri yaptıkları belirtilirken; yapılan çalışmada söz konusu hesaplara tedbir konulduğu bunun üzerine dolandırıcılık olayı ile ilgili parayı almak üzere bankaya gelen şahıslardan CG ve ÜB İlçe Emniyeti tarafından yakalandı.

Yapılan sorgulama sonrasında Davutlar Beldesinde bulunan adrese yapılan baskında diğer şüpheliler AÇ, YK, SE, YK, EK, ve RU isimli şüpheli şahıslarda yakalandı. 3"ü bayan toplam 8 şahıs ile şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç aleti de ele geçirildi.

Yapılan aramalarda 1 adet seri tabanca, 1 adet 7.65 vizör tabanca, 1 adet 7.65 yabancı menşeli tabanca, bu silahlara ait 56 dolu mermi, 4 adet laptop bilgisayar, 2 adet bilgisayar monitörü, 3 adet bilgisayar kasası, 3 adet ayrı kişilere ait boş imzalı senet, 25 adet cep telefonu, 56 adet şüpheli şahıs ve üçüncü şahıslara ait banka kartları, 110 adet değişik operatörlere ait sim kartları, 2 adet kablosuz internet bağlantı sağlayıcı, 2 adet flash bellek, 1 adet hafıza kartı, 61 adet A4 kağıda yazılmış 2bin 500 araca ait bilgilerin yer aldığı araç plaka ve modelleri yazılmış not bilgisi, 2 adet farklı kişilere ait vekaletname, 3 adet e-devlet araç sorgulama sisteminden alınmış çıktı, 20 adet üçüncü şahıslara ait nüfus cüzdan fotokopisi, 1 adet peruk, 1 adet fötr şapka, 1 adet bere, 1 adet Söke"den çalıntı motosiklet, 10 adet değişik kişilere ait banka hesap cüzdanı ele geçirildi.

Elde edilen silahların kriminal incelemelerinde şüphelilerden birinin yakın tarihte bir yaralama olayına karıştığı ortaya çıkarken; banka hesaplarında yapılan iki incelemede toplam 40 adet müştekinin olduğu belirlendi, diğer banka hesaplarının incelemeleri ise devam ediyor.

İncelemesi yapılan iki hesaba yakın zamanda toplam 16 bin TL geçtiği tespit edilirken, şüphelilerin toplamda 54 ayrı banka hesabı kullandıkları anlaşıldı. Yapılan dolandırıcılılığın maddi boyutunun 100 Bin TL"yi bulacağı tahmin ediliyor.

Şüphelilerden S.E, Y.K ve R.U"nun çeşitli tarihlerde göçmen kaçakçılığı, hırsızlık, dolandırıcılık, hileli iflas gibi suçlardan işlem gördükleri tespit edildi. Şahıslar adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili çalışmaların çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili İlçe Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin basın toplantısı yaptı. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptığı konuşmada; “Söke"nin huzurlu bir kent olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Gerek jandarmamız, gerekse polisimiz halkın güvenliği için canla başla çalışıyor.

Son olayda da en küçük ayrıntıları değerlendiren polisimiz, Türkiye çapında bir dolandırıcılık olayını açığa çıkarmıştır. Tespit edilen mağdurların yanı sıra dışarıda ulaşamadığımız mağdurlar var. Bu kişilerin en yakın Emniyet Müdürlüğü veya Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmalarını istiyoruz” dedi.

Kaymakam Mehmet Demirezer, ele geçirilen silahların yapılan inceleme sonunda geçmişte yaşanan bazı faili meçhul olaylara da ışık tutacağına inandığını ifade etti.