Kurslara katılan öğrencilere Çanakkale’deki şehitlikler gezdirildi.
Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Aydın İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında Aydın merkez, Ovaeymir beldesi ve Germencik’e bağlı Ortaklar beldesindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören ve derslerinde başarılı öğrencilere ücretsiz Bursluluk ve SBS’ye hazırlık kursları verildi.
Kurslara 2011-2012 eğitim öğretim döneminde halen 8. sınıf öğrencisi olan Aydın merkezindeki 13 ilköğretim okulundan 47 öğrenci, Ovaeymir beldesindeki 2 ilköğretim okulundan 7 öğrenci ve Ortaklar beldesindeki 2 ilköğretim okulundan 26 öğrenci olmak üzere 45 kız ve 35 erkek toplam 80 öğrenci katıldı. Aydın POMEM’de eğitimlerini sürdüren öğretmen polis adayları tarafından verilen kurslara katılan öğrencilerde milli şuur ve bilinç düzeylerinin artması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Polis-Gençlik El Ele Kahraman Dedelerimizi Ziyarete” adlı gezi programında Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlik ve müzeler gezdirildi.
Planlanan gezi çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet binası önünden hareket eden öğrenciler Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Şeytan Sofrası ve Cunda Adası; Edremit ilçesinde Tahta Kuşlar köyünde Ali Bey KUDAR Etnografya Galerisi ve Yeşilyurt Köyü öğrencilere gezdirildi. Çanakkale’de de Aynalı Çarşı ve Truva Atı Heykeli gezen öğrenciler gezinin ilk günü tamamladı.
Gezinin ikinci gününde ise Gelibolu Yarımadasındaki Tarihe Saygı Anıtı, 57. Piyade Alay Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kesikdere Şehitliği, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyünde bulunan Çanakkale Savaşları Müzesi, Şehitler Abidesi ve diğer tarihi mekan ve şehitlikler öğrencilere gezdirildi.
20111124ay488812.jpg