ABD'nin Georgia eyaletinde, öfke krizi geçiren 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi kız, polis tarafından elleri arkadan kelepçelenerek nezarete atıldı.
Georgia eyaletine bağlı Milledgeville kentinde meydana gelen olayın ardından polis şefi uygulamayı savunurken, kent yönetimine başvuruda bulunan çocuğun ailesi küçük yaştaki diğer çocukların da aynı kötü muameleye maruz kalmaması için söz konusu uygulamanın değiştirilmesini talep etti.

WMAZ-TV adlı televizyon kanalı, Creekside İlkokulu'nda öfke krizi geçiren Salecia Johnson adlı 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi hakkında, duvardaki eşyaları devirdiği ve mobilyaları attığı gerekçesiyle suçlamada bulunulduğunu duyurdu.

Okul polisince hazırlanan raporda Johnson'ın bir rafı devirerek okul müdürünün yaralanmasına neden olduğu kaydedildi. Raporda çocuğun kendisini okul müdürünün odasında sakinleştirmeye çalışan polise direnmesi üzerine kelepçelenerek basit saldırıda bulunmak ve mülke zarar vermek suçlarından mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

VMAZ-TV'ye konuşan Milledgevile Polis Şefi Dray Swicord, bazı belli durumlarda insanların kaç yaşında olduğuna bakılmaksızın kelepçelenmesinin kendi yönetim politikaları olduğunu belirterek uygulamayı savundu. Swicord, ''Politikamız gözaltına alınarak devriye aracıyla polis karakoluna getirilenlerin ellerinin arkadan kelepçeleneceği yönündedir. Bu kuralda yaşa bağlı olarak bir ayrım söz konusu değildir'' dedi.

Anaokulu öğrencisini nezaretten almak için çocuğun annesiyle karakola giden, teyzesi Candace Ruff Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada karakolda çocuğu hücresinde tek başına bulduklarını söyledi.

Johnson'ın kelepçelerinin çok sıkı olmasından ve bileklerini çok acıtmasından şikayet ettiğini anlatan Ruff, ''Onu almaya gittiğimizde çok sarsılmıştı. Bunun başka bir çocuğa daha olmasını istemeyiz çünkü korkunç bir durum. Çok sarsıcı'' dedi.
AP'nin haberinde, görüşüne başvurulan Creekside İlkokulu yetkililerinin telefonları cevapsız bıraktıkları ifade edildi.