Dün gece saat 02.00 sıralarında 155’e bir ihbar yapıldı. Telefonla arayan kişi, 07 A 7960 plakalı resmi polis aracındaki 3 polis memurunun alkollü olduğunu söyledi. Bunun üzerine ihbar, nöbetçi emniyet müdürüne ve polis otosunun bağlı bulunduğu Bahçelievler Polis Merkezi Amiri’ne telefonla bildirildi. 

Olası bir telsiz anonsu ile durumdan haberdar olabilecekleri düşünülen polisler için anons yapılmadı, bir görev nedeniyle Bahçelievler Polis Merkezi önüne gelmeleri istendi. Ekip otosunda görevli 3 memur ile polis merkezinde görevli biri kadın 9 memur toplam 12 kişi, sırayla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Adli Tıp doktoruna götürülerek alkol muayenesinden geçirildi. Polislerin hiçbirinde alkol çıkmadı. 

İftira atılan polisler, asılsız ihbar yaparak kendilerini hem amirleri hem de vatandaşlar huzurunda küçük düşüren ihbarcıdan şikayetçi olduklarını bildirdi. 155’e gelen ihbarlar ve sahipleri deşifre edilmediği için polislere isim ve telefon numarası verilmedi. Haber merkezine resmi yazı yazılarak ihbarcının kimlik bilgilerinin belirlenerek savcılığa bildirilmesi istendi. Savcılık talimatıyla ihbarcının kimliği deşifre edilmeden ifadesine başvurulacağı belirtildi. (dha)