Erzincan Emniyeti polisleri İnsansız Hava Araçları Eğitimi almaya başladı. Model uçaklar, artık istihbari ve operasyonel amaçlarla kullanılabilecek.
 
Erzincan Emniyet Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu (THK) Erzincan Şubesi'nin çocuk ve yetişkinlere yönelik hobi amaçlı olarak ortaklaşa düzenlediği İnsansız Hava Araçları (İHA) Eğitimi, geliştirdikleri yeni bir projeyle artık terörle mücadelede kullanılacak. Radyo Kontrol Model Uçak Eğitimi'nde kullanılan İHA'lar, Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine gerçekleştirilen proje kapsamında istihbari ve operasyonel amaçlarla kullanılabilecek.
 
BÜTÜN BİRİMLER EĞİTİMDE
 
Proje kapsamında özel harekat, terör, asayiş ve trafik şube müdürlüklerindenden toplamda 100 personel, 1 ay boyunca gruplar halinde THK eğitmenleri gözetiminde simülasyon ve saha eğitimi alacak. Emniyet görevlileri, model uçakları amacı dışında kullanabilmenin yollarını arayacak. İlk olarak Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi personeline yönelik Özel Harekat Eğitim Alanı'nda başlatılan kurslarda ilginç fikirler ortaya çıktı.
 
OPERASYONLARDA ŞAHİN GİBİ
 
2 kilometrekarelik alanda uçabilen 3 kilogram yük taşıma kapasiteli model uçakların, operasyonlarda görüntü alma ve bomba taşıma işleminde kullanılabileceği eğitimler sırasında uygulamalı olarak görüldü. Özel Harekat Eğitim Alanı'nda belirlenen bölge üzerine bırakılan temsili bir bomba ile test edilen model uçakların operasyon anında bir şahin kadar çevik ve sessiz dalış yapabailme kabiliyeti de dikkat çekti. Özel Harikat polisleri, model uçakların kendi birimlerinin görev alanı açısından görüntü alabilme ve bomba taşıma işleminde kullanabileceklerinin tespitini yaparken, trafik birimi ise uzak mesafeden gelen şüpheli kaza ihbarlarını bu yöntemle kontrol edebilecekleri fikrini sundu. Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında gece-gündüz keşif, gözetleme, hedef tespit, teşhis, tanımlama ve gerçek zamanlı görüntü istihbaratı sağlayabilecek bir çalışma için kullanılacak model uçakların maliyeti ise 3 bin Dolar olacak.
 
yenişafak