Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın 4 Aralık"ta Dolmabahçe"de rektörlerle toplantısını protesto eden öğrencilere sert müdahale ile ilgili soruşturmanın hemen başlatıldığını duyurdu.

200 POLİS FOTOĞRAFI

Savcılık, hamile öğrencinin bebeğini düşürmesi olayının faillerinin bulunması için bu soruşturma dosyasını ayırdığını da belirtti.

Savcılık hamile öğrencinin kendisine vuranı görmediğini söylemesi nedeniyle, teşhis için Emniyet Müdürlüğü"nden olay günü görevli 200 Çevik Kuvvet Polisi"nin fotoğrafını istedi. Televizyonlarda olaylara ilişkin yayınlanan tüm görüntülerin tek elden gönderilmesi için de Radyo Televizyon Üst Kurulu"na yazı yazıldı.

3 POLİS MÜDÜRÜ

Savcılık orantısız güç kullanımıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım hakkında soruşturma yapabilmek için Adalet Bakanlığı"ndan soruşturma izni istedi. Öğrenci Gençlik Sendikası, müdahalenin ardından Beyoğlu Adliyesi"nde bir açıklama yaparak, Hüseyin Çapkın ile yardımcısı Gökhan Özsavaş ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

1 MAYIS DAVASI DA

Gökhan Özsavaş"ın henüz görüşmeler bitmeden ve hiçbir uyarıda bulunmadan saldırı emri verdiği öne sürülmüştü. Özsavaş hakkında, halen 2009 yılı 1 Mayıs kutlamaları sırasında gerçekleşen bir darp olayıyla ilgili “işkence” suçlamasıyla açılmış bir dava bulunuyor.