Başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut"un ailesi dün “katil zanlısı Cem Garipoğlu"nun cinayetten sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldığı” iddialarıyla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerine ifade verdi. Önceki gün Garipoğlu ailesinden 12 kişi Emniyet"e getirilmişti. Müfettişlerin, cinayeti soruşturan polis ve polis müdürlerinin de ifadelerine başvuracakları belirtildi.
Münevver"in annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne gelerek, “Garipoğlu"nun cinayetten sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldığı”, “Garipoğlu ailesinin evindeki 700 bin dolar ya da euro"nun resmi evraklara kaydedilmediği” yönündeki iddialarıyla ilgili idari soruşturma yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü"nün iki polis başmüfettişine ifade verdi. Süreyya Karabulut, “Devletim bana katili yakalamak için namus sözü verdi. Sabırla bekliyorum, dua ediyorum. Hayyam Garipoğlu şerefli insansa yeğenini adalete teslim eder” dedi.

Operasyonu yaptıran ihbar mektubu!
Öte yandan Garipoğlu ailesinden 12 kişiye yönelik önceki gün düzenlenen operasyonun savcılığa giden bir ihbar mektubu doğrultusunda yapıldığı bildirildi. Mektupta Garipoğlu"nu aile yakınlarının sakladığı ve zanlının aile üyeleriyle irtibat halinde olduğu iddia edildi. Bilgisine başvurulan 12 kişinin ise emniyette “basmakalıp” ifadeler verdiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, aralarında Hayyam Garipoğlu"nun eşi Emine Başer ve kayınvalidesi Fatma Başer"in de bulunduğu 12 kişi ifadelerinde Garipoğlu"nu olayın ardından hiç görmediklerini söyledi. “Cem"in yerini bilsem polise haber veririm” diyen Garipoğlu ailesi üyelerinin “Bu cinayet yüzünden millet içine çıkamıyoruz” dedikleri de öğrenildi. Garipoğlu ailesi üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda el konulan 4 bilgisayar da incelemeye alındı. Polise, aile üyelerinin zanlıyla internet üzerinden görüştüğüne yönelik ihbarların geldiği belirtildi.

Vali: Hata varsa gereği yapılır
İstanbul Valisi Muammer Güler, Cem Garipoğlu"nun olay gecesi yakalanıp serbest bırakıldığı iddialarını asla ihtimal vermediğini yineledi. Güler, emniyetin en kısa sürede olayla ilgili delillerin elde edilmesi ve faillerin belirlenmesi konusunda gerekli çalışmayı yaptığını, şu anda da takibinin sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: “Ben yakalanacağına olan inancımı da belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz gün Münevver Karabulut"un babası, sabırla beklemesi gerektiği yolundaki telkinlere saygı gösterdiğini ve buna da uyacağını söylemişti. Kendisinden sabırla sonucu beklemesini istiyoruz. Varsa yapılmış bir hata mutlaka kanuni gereği yapılır, ama biz bu işin en hassasiyetle takibini sürdürüyoruz.”


Milliyet