Aydın'da güvenliğin sağlanması için öncelikle okullardaki öğrencileri eğitilmesi gerektiğini düşünen Aydın Emniyet Müdürlüğü Aydın'daki 52 okul için irtibat görevlisi seçti. Okullarda koruyucu, önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerini almak, öğrenim çağındaki çocukları ve gençlere şiddet ve şiddet içerikli olaylardan zararlı alışkanlıklardan, uyuşturucu madde bağımlılığından, yasadışı–ideolojik faaliyetlerin olumsuz etkilerinden korumak ve trafikte çocukların güvenliğini sağlamak maksadıyla uygulanan "Okulum' projesi çerçevesinde İlköğretim okulları ziyaret edilerek film gösterisi sunuldu.
Okul Polisliği Projesi kapsamında öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla veli toplantılarına iştirak eden Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri; birimin kuruluş amacı, felsefesi, hedefleri ve Çocukların kötü alışkanlıklardan korunması için aile bireylerine ne gibi sorumluluklar düştüğü hususunda sunumlar yapılarak ailelere de eğitimler verdi.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğine bağlı ekipler, Aydın'da sadece asayişi sağlamak için değil, her türlü sosyal faaliyetin içinde bulunduklarını da her fırsatta vatandaşa gösteriyorlar. Aydın Polis Meslek Yüksek Okulunun başlatmış olduğu Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Toplum Destekli Polisler maddi durumu iyi olmayan ve okullarda başarılı olan öğrencilerin tespiti yapılaraktan ücretsiz dershane eğitimi almalarını sağladı.
Toplum Destekli Polisler ayrıca, maddi durumu iyi olmayan bir çok öğrenciye 3 ayda bir 450 TL burs temini sağlarken, maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakan bir ailenin iki çocuğuna esnaflarla görüşülerek kırtasiye yardımı yapıldı. Çocukların tekrar okula gitmeleri sağlayan polisler aileye Aydın Valiliği Sosyal Hizmetler Vakıfı tarafından her iki çocuğa burs bağlanmasına vesile oldular.
SUÇA KARIŞMIŞ ÇOCUKLAR MESLEK SAHİBİ YAPILIYOR
Aydın Emniyet Müdürlüğü Aydın'da huzuru ve güveni temin etmek ve huzuru ortadan kaldıracak her türlü faaliyete karşı savaş açarken, güvensizlik ortamında suça karışmış çocuklara da meslek sahibi yapıyor. Umut Yıldızı Projesi kapsamında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, madde bağımlısı olmuş olumsuz şartlarla karşı karşıya olan risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması ve bu çocuklarımızın mesleki yönden eğitilerek topluma ve ailelerine kazandırılması amacıyla meslek kursları açıldı. Bu bağlamda tespit edilen 16-18 yaş arası 15 genç tespit edilmiş ve Gazi Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulunda Bilgisayar Eğitmenliği kursun verilmesi sağlanmış, ayrıca Çocuk Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Büro Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile l3 çocuğun garsonluk eğitim kursu devam ediyor.