Pilot bölge olarak seçilen Bursa'da sistem iyi sonuçlar verdi. Aileleriyle daha fazla vakit geçiren polislerin hem performansı arttı, hem de ailevi ilişkileri düzeldi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür mektubu yazan aileler evlerindeki huzurun arttığını söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 12-24 mesai sistemine göre görev yapan polislerin yoğun tempo sebebiyle verimi düşünce 'Ergonomik Vardiya Sistemi'ni uygulamaya koydu. Pilot bölge olarak seçilen Bursa'da polislerin günlük çalışma saatleri 8 saate düşürüldü. Asayiş ekiplerinin 24 bin 361 olan GBT sorgulama sayısı, uygulamayla birlikte yüzde 54 arttı.

Yakalanan şüpheli sayısı ise 696'dan 918'e yükseldi. Yeni sistem polis ailelerini de memnun etti. Eş ve çocukları, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür mektubu yağdırıyor: "Evimize huzur geldi, evli olduğumuzu yeniden hatırladık... Babam artık yüzüme gülerek bakıyor...

Emniyet Genel Müdürlüğü, 12-24 mesai sistemine göre görev yapan polislerin yoğun tempo sebebiyle verimi düşünce 'Ergonomik Vardiya Sistemi'ni uygulamaya koydu. Pilot bölge olarak seçilen Bursa'da polislerin günlük çalışma saatleri 8'e düşürüldü. Asayiş ekiplerinin 24 bin 361 olan GBT sorgulama sayısı, uygulamayla birlikte yüzde 54 arttı. Yakalanan şüpheli sayısı ise 696'dan 918'e yükseldi. Uygulamanın zamanla tüm birimlere yayılacağını belirten Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, mesaisi düşen polislerin verimliliğinin arttığına dikkat çekti. Yılmaz, şöyle konuştu: "Emniyet teşkilatında 12-12 ile 12-24 olarak adlandırdığımız 12 saatlik çalışma, ardından 24 saatlik bir istirahat düzeni içinde görev yapılmaktaydı. Sürekli bir gündüz, bir gece gibi dönerli çalışma sistemi insan vücudunda ve organizmasında önemli tahribatlar yapıyordu. Bu tahribatları yaşayan bir kişinin sunmuş olduğu hizmette de bazen hatalar oluşabiliyor. Yeni sistemde çalışacak personelimiz 8 saatlik bir mesai ve bunun arkasından da yine 24 saatlik bir istirahat ile yaklaşık olarak haftada 48 saat çalışıyor."

Yeni sistem emniyet mensuplarının performansını artırmakla kalmayıp polislerin ailelerini de memnun etti. Polis eş ve çocukları Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür mektubu yazdı: "Evimize huzur geldi, evli olduğumuzu yeniden hatırladık... Babam artık yüzüme gülerek bakıyor..." Önceleri eve geldiğinde eşi ve çocuklarının 'Haydi biraz gezelim.' teklifini 'yorgunum' diyerek geri çevirdiğini anlatan 18 yıllık polis memuru Hasan A. (39) artık bu tür bir bahanesinin kalmadığını söylüyor. Hasan A., göreve gidip gelirken mutlu ve huzurlu olduğuna işaret ediyor. 13 yıllık polis memuru Mahmut D., eşinin 'Artık insan içine çıkar olduk' dediğini hatırlatıyor.

14 yıllık meslek hayatında daha önce hiç günde 8 saat çalışmadığını belirten Cengiz K.'nın en büyük temennisi sistemin devam etmesi. Bedenen rahat olduğu için olaylara daha sağlıklı bakabildiğine dikkat çeken Ergün F., mesai sonrası ailesiyle çarşı-pazara çıkıp gezebildiğini kaydediyor. Ergün F., daha verimli çalıştıklarının altını çiziyor. Polis memuru Rıza Y.'nin eşi Gülsüm Y.'nin görüşleri ise şöyle:
"Öğretmen olduğum için sabahları eşime ya 'iyi uykular ya da hayırlı mesailer' diyordum. Eşim artık sabah 07.30'da kreşe göndermek zorunda kaldığımız 3,5 yaşındaki çocuğumuzla daha çok ilgileniyor. Şikâyetleri azaldı, ailemizin huzuru daha da arttı." Mesai saatinin azalmasıyla ilk kez devlet memuru olduğunu hatırladığını belirten Köksal A. mektubunda şunları kaydediyor: "Kendimi devletin demirbaşı hissediyordum. Bütün zamanım işim üzerine kurguluydu. Aileme ve kendime zaman ayıramıyordum. 5 yaşındaki kızım zamanını hep annesiyle geçirdiği için en çok onu seviyordu. 16 aylık oğluma zaman ayırdığım için bana yakınlık gösteriyor. 12/36 uygulamasında bir dolu bir boş geceler yüzünden sarhoş gibi oluyordum. Artık kendimi daha dinç ve daha sağlıklı hissediyorum." (Zaman)