2011 yılında personelin 8 saat çalışıp 24 saat dinlenmesi sistemi hızla hayata geçti. Yıl sonu itibariyle 55 il emniyeti bu sisteme geçiş yaptı. Emniyet yetkilileri bu çalışma sürelerinin motivasyan ve iş veriminde gözle görülür artış yaşandığına dikkat çekti.

Emniyet teşkilatında yaygın olarak personel 12-12, 12-24 ve 12/ 36 gibi mesai sisteminde çalışıyordu. Ancak teşkilat içi yapılan personelin intihar etmesi, cinayet işlemesi ve iş değişikliği nedenlerine yönelik araştırmalar genel olarak mesai uygulamasının sonucu olarak bu acı tablonun yaşandığını belirledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2010 yılı ortasından itibaren bu soruna el attı. Genel Müdürlük Avrupa Birliği ve Uluslararası Hukuk Normlarını dikkate alarak yeni mesai sistemi hazırladı.

Yapılan incelemeler neticesinde en uygun çalışma süresi sistemin 8/24 olduğu sonucuna ulaşıldı. 2011 yılının başında Bursa'da sistem pilot olarak uygulanmaya kondu. 1 yıl sonunda iş verimliliğinde ve aksamasında hiçbir düşüş olmadığı görüldü. Yeni çalışma saatlerinin getirdiği olumlu hava diğer il emniyet müdürlüklerine de yansıdı. 2011 sonu itibariyle 55 il 8/24 sistemine geçti. (Sabah)