Çorum'un Sungurlu ilçesinde hırsızlık olayının aydınlatılması için keçi kılına 'DNA' testi yapıldı. Çorum Yeni Hayat Mahallesi'nde oturan Seçkin Kalınsaz (27), 22 Kasımda yapılacak düğününde kesmek için önceden bir keçi aldı. Düğün günü evin altındaki tandırda bulunan keçinin olmadığını fark eden Seçkin Kalınsaz, keçinin düğün sırasında kaçmış olabileceğini düşünerek, polise başvurmadı.

ÇOCUKLAR SATACAKTI

Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarında denetim yapan polisler Y.A (14) ve M.B'nin (15) ellerinde tek gözü görmeyen bir keçiyi satmaya çalıştıklarını fark etti. Gençlerin yanlarına giden polis, 'keçinin kimin olduğunu' sorması üzerine gençler, bir adamın keçiyi 200 liraya satmalarını, bu satıştan da kendilerine 10 TL vereceğini söylediğini, ancak adamı tanımadıklarını belirtti. Durumdan şüphelenen polisler, bulundukları yerden uzaklaşarak gençleri takip etmeye başladı. Bir vatandaşın gençlerin yanına gelerek 'bu keçinin tek gözü görmüyor 200 TL etmez 140 TL vereyim bana verin' demesi üzerine gençler keçinin kendilerinin olmadığını, telefon edip sahibine sormaları gerektiğini söyledi. Gençlerin telefonla görüşmeye başlaması üzerine polisler olayın farkına vardı. Gençlerin keçiyi verenin ismini vermesi üzerine bu kişinin evinde bulunan kıl ile keçinin kılı DNA testine tabii tutuldu. Aynı çıkan kıllar hırsızı ele verdi.

İlk duruşmada hazır bulunacak

Polis yetkilileri, Seçkin Kalınsaz'a, 'keçiyi kesmemesini yapılacak ilk duruşmaya keçinin de çıkarılacağını' bildirdi. Kalınsaz, evinde beslediği keçiyle duruşma gününü bekliyor. Bu arada, davanın savcılıkça hazırlanan iddianamenin tamamlanmasının ardından Sungurlu'da görülmeye başlayacağı kaydedildi.

Kıl evinde ele geçti

Keçiyi satmak isteyen gençlerin keçiyi Muhammed Arif Türkmen'in (22) kendilerine verdiklerini itiraf etmeleri üzerine bu kişi gözaltına alındı. Zanlının ev ve otomobilinde rastlanan keçi tüyü ile keçiden alınan tüyler DNA testi yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Ankara'dan gelen raporda keçi tüylerinin birbiriyle uyuştuğu, her iki tüyün aynı keçiye ait olduğu belirtildi. Türkmen tutuklandı./yeni şafak