Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Selçuk Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir gazinonun müşterisi Ali Ö. (24), beraberindeki 5 arkadaşıyla birlikte önceki akşam saat 22.30 sıralarında gazinoya gitti. Bir süre arkadaşlarıyla birlikte eğlenen ve alkol alan Ali Örnek, saat 01.00 sıralarında hesabı istedi. Garsonların getirdiği hesabı yüksek bularak itiraz eden Ali Ö. ile gazinonun sahibi Mustafa Ejder (52) tartışmaya başladı.
İşletme sahibi Mustafa Ejder ile tartışma alevlenince bir anda kavgaya dönüştü. Bu arada işletme çalışanları tarafından polise haber verildi. Polisin de müdahalesiyle sona eren kavgada müşterilerden biri başına aldığı darbe ile hafif şekilde yaralandı.
Tartışmanın ardından Ali Ö. arkadaşları ile birlikte eve giderek, aldığı pompalı tüfek ile birlikte yeniden aynı Gazino’ya geldi. Bu arada gazinonun önünde hala polis ekibi bulunmasına rağmen arkasında sakladığı pompalı tüfeğini aniden çıkaran Ali Ö. kapı önünde duran Mustafa Ejder’e polis ekibinin gözü önünde bir el ateş etti. Ali Ö. bir kez daha ateş edeceği sırada polislerden biri Ali Ö.’in üzerine atılarak elindeki tüfeği almak istedi. Bu arada ateş alan pompalı tüfekten çıkan saçmaların çoğu gazinonun kapısına isabet ederken, saçmalardan biri adı öğrenilemeyen bir polisin omzuna isabet etti.
Olayda ağır yaralanan 6 çocuklu Mustafa Ejder, kaldırıldığı Selçuk Devlet Hastanesinde hayatını kaybederken, omzundan hafif şekilde yaralanan polis memurunun tedavisi yapıldı.
Katil zanlısı Ali Ö. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdürdüğü öğrenildi.