Adana'da bir polis memurunun eşine tecavüz edip, çıplak fotoğraflarını çektikleri iddia edilen 3 kişiden 2'sinin 37'şer yıl, birinin de 22 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasna başlandı.

Eşi Adana Emniyet Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görevli olan 32 yaşındaki Z.E., iddiaya göre, daha önce tanıştığı mobilya imalatçısı Murat Deniz (26) ile 9 Mayıs'ta Asri Mezarlık yakınlarında buluştu. İddiaya göre otomobille giderken Deniz, kendisini bekleyen arkadaşları restoran işletmecisi Müslüm Demirer (23) ile oto yıkamacı Serdar İzollu'yu (27) aldı. Kozan yolunda Deniz, tabancasını Z.E.'nin kafasına dayayarak çantasını alıp otomobilin arkasında oturan arkadaşlarına verdi. Zanlılar, çanta içindeki 3 cep telefonu ile 200 TL'yi gasp ettiler. Daha sonra tavuk çiftliğinde bir kulubeye giderek Z.E.'ye tevcavüz etmek istediler. Genç kadın yanındaki gaz spreyini sıkarak kaçmak istedi. Ancak 3 kişiden Deniz ve Demirer'in Z.E.'yi yakalayıp tecavüz ettiği öne sürüldü. Deniz, iddiaya göre cep telefonu kamerasıyla Z.E.'nin çıplak fotoğraflarını çekip, "Bu görüntüler karşılığında 5 bin lira vereceksin. Yoksa polis kocana ve internete vereceğim" tehdidinde bulundu. Ardından Z.E.'yi kaldığı Polis Lojmanları'nın yakınlarında otomobilden indirdi. Z.E.'nin durumu polis memuru eşine anlatması üzerine 3 kişi yakalanarak tutuklandı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Nitelikli yağma, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, şantaj' suçlamasıyla yargılanmaya başlayan 3 kişi suçlamaları kabul etmedi. Hakkında 37 yıla kadar hapis cezası istenen Murat Deniz, Z.E. ile 3 yıldır gönül ilişkisi bulunduğunu iddia ederek, "Arkadaşım Sedat'ın eşi hamileydi. Tanıdığım hayat kadını olup olmadığın sordu. Ben de sık sık birlikte olduğum Z.E.'yi aradım. Yanımıza geldi. Üçümüzle birlikte ilişkiye girebileceğini söyledi. Sedat, Z.E.'yi beğenmeyip eve gitti. Sevişirken telefonu çaldı. Ekranda ?aşkım' diye yazan biriyle görüştüğünü fark ettim. Kendisine ?Hani senin tek aşkın bendim' diye bağırarak kızdım. Sonra, polis lojmanlarındaki evinin yakınına bıraktım. Zorla tecavüz etmedim, yağma yapmadım. Fotoğrafları da daha önce kendi rızasıyla çekmiştim" dedi. 37 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Demirer ile 22 yıl hapisi istenen İzollu da, arkadaşlarının anlattıklarını doğruladı. Duruşma, Z.E.'nin ifadesinin, polis memuru eşinin tayinin çıktığı ildeki ağır ceza mahkemesi'nce talimatla alınıp mahkemeye gönderilmesi için ertelendi.

HABERTURK