Takip sırasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Büro Amirliği’nde görevli yedi polisin organize bir şekilde hareket ederek para karşılığında esrar satıcılarına bilgi verdiği belirlendi.

Radikal Gazetesi'nden İsmail Sarıoğlu'nun haberine göre; Polislerin, torbacıları yakalayıp rüşvet aldıktan sonra serbest bıraktığı, diğer polis ekiplerinin de devriye bilgileriyle ilgili torbacılara bilgiler verdiği ortaya çıktı. İstanbul Narkotik Polisi, yedi polis memuru ve sekiz torbacıyı geçen hafta gözaltına aldı. Köstebek polislerden birinin Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki dolabındaki aramada 26 gram esrar çıktı.

Bir başka polisin yapılan ev aramasında ise sentetik bir uyuşturucu türü olan bonzai, kokain ve extacy bulundu. İki polis ‘görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, uyuşturucu madde kullanmak’ suçlamalarından tutuklanırken, beşi serbest bırakıldı. Polislerin ifadelerinde “Torbacılar rüşvet alırken suçüstü yapacaktık” dediği öğrenildi. Sekiz torbacıdan da beşi tutuklandı, üçü ise serbest bırakıldı.