Cizre’de önceki gün yapılan korsan Nevruz gösterisinde polis memuru Ahmet Toprakoğlu’nun şehit olduğu, Cihangir Ata'nın da yaralandığı silahlı saldırının BDP binasından yapıldığı belirlendi. Olayda kullanılan kaleşnikof silahlar parti binasında bulundu.

Şırnak Cizre ilçesindeki korsan Nevruz gösterilerinde 1 polis memurunu şehit eden birini de yaralayanmermilerin BDP binasından sıkıldığı ortaya çıktı. Özel Harekat Polisleri'nden istenen destek sonrasında BDP binasına düzenlenen baskında 15 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda çok sayıdamermi kovanı ile saldırıda kullanılan kaleşnikof silahlar ele geçirildi.

POLİSE PUSU KAMERA KAYITLARINDA

Polislerin vurulduğu olayın bir pusu olduğu ortaya çıktı. BDP binasının bulunduğu alanın 200 metre yakınından bir kişinin kalabalığın üzerine rastgele ateş açtığı bilgisi üzerine bölgeye Toplumsal OlaylaraMüdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Durumamüdahale etmek içinaraçtan inenpolislerinüzerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi. İlk ateşte iki polis memuru vuruldu. Ağır yaralı olan Ahmet Toprakoğlu kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olayın hemen ardından bölgedeki kamera kayıtlarının incelenmesinde polislere BDP binasından uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı tespit edildi.ÖzelHarekât polisinin desteğiyle girilen parti binasında yapılan aramalarda, çok sayıdamermi kovanı ile saldırıda kullanılan kaleşnikof silahlar ele geçirildi.Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı. BDP binasında ele geçirilen mermi kovanları ile polisleri yaralayan çekirdekler üzerinde kriminal inceleme başlatıldı. Bulunan kovanlarında eldeki kaleşnikoflara ait olduğu belirlendi.

KÜRT POLiSLER TAYiN ÇIKTIĞI HALDE GiTMEDi

Kandil'in "Bu Nevruz kanlı 1 Mayıs olsun" talimatı üzerine düzenlenen korsan Nevruz gösterilerinde provokasyon amaçlı saldırılarda polis memuru Ahmet Toprakoğlu şehit olurken, toplam 5 polis yaralandı. Tamamı üniversite mezunu olan polislerden ikisinin Kürt kökenli olduğu, şark görevlerini tamamladıkları halde tayinlerini durdurdukları öğrenildi. Yaralı polislerden Fatin Önder Bilir'in Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra polislik mesleğine girdiği ve Polis Okulu'ndan mezun olurken verdiği sözlü sınavda Kürtçe konuşabildiği için Güneydoğu'da görev yapmak istediğini bildirdiği belirlendi. Kendi isteğiyle bölgede görev yapan polislerden Kürt kökenli Ramazan Yıldırım'ın da İstanbul'a tayini çıktığı halde kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

DÜĞÜN İÇİN SALON BİLE KİRALAMIŞTI

Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun, evlenmek için hazırlık yaptığı, düğün salonunu bile kiraladığı ortaya çıktı. Şehit polisin kuzeni Mehmet Çağ, Toprakoğlu'nun 3.5 yıllık polis memuru olduğunu, yaklaşık 5 aydır Cizre'de görev yaptığını belirterek, ''Üniversiteyi bitirdi. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, polis olmaya karar verdi. Polislik ve askerliği seviyordu. Polislik sınavını kazandı. İlk olarak İstanbul'da görev yaptı. Yaklaşık 5 ay önce Cizre'ye tayini çıkmıştı'' dedi. Çağ, kuzeninin Cizre'ye gitmeden önce, Osmaniye'de oturan Ebru Akalın ile nişanladığını anlatarak, ''Geçen gün düğün için salon kiralandı. Yazın düğünü olacaktı, heyecanla düğün hazırlıkları yapıyordu. Ama şehit haberi geldi'' diye konuştu. Bir erkek ve 3 kız kardeşi bulunan Toprakoğlu'nun, kız kardeşleri yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

KAMİL ELİBOL-BUGÜN GAZETESİ