2 adet karavan tipi araç ile 4x4 araç ve olay yeri inceleme römorku İstanbul polisinin kullanımına sunuldu. Yeni araçlarda hem çalışanın konforu hem de teknolojik imkanlar düşünülmüş.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tarafından desteklenen proje, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nün ihtiyaçları doğrultusunda, 2010 yılından itibaren hayata geçirildi. İlk etapta polisin olay yeri incelemede ihtiyaç duyduğu teknik imkânlar düşünülerek yeni araçların dizaynı planlandı. 'Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı' geliştirme projesi ile bir ilk yaşandı. Projenin bütün aşamaları yerli imkânlarla İstanbul'daki firmalara yaptırıldı. Çalışma sonunda Mercedes NS 52 model Kamyonet üzerine geliştirilen 2 adet Karavan tipi Yeni Nesil Olay Yeri İnceleme Aracı ile Nissan Navara model araç üzerine geliştirilen Arazi tipi (4x4) olay yeri inceleme aracı ve mobil olay yeri inceleme römorku polise teslim edildi.

Araç üzerinde HD kalitesinde yayın yapabilen ve yüksekliği ayarlanabilen kameralar ve 360 derece dönerek aydınlatma sağlayabilen ışık kaynağı bulunuyor.

Yeni nesil araçların kullanımı ile bulgu ve delillerle maddî gerçeğin ortaya çıkarılması, meydana gelen bir olayın suç olup olmadığı, fail, mağdur ve olay yeri arasındaki ilişkinin ispatı ve failin kimliğinin belirlenmesi sağlanacak.