Emniyet Genel Müdür Yardımcısı imzasıyla duyurulan düzenlemeyle emniyet teşkilatından bundan sonra elektronik gönderileri için egm.gov.tr adresini kullanması istenirken, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un "toplu kullanım sağlayıcılarının" konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almakla yükümlü olduğu hatırlatıldı.

Bilgi İşlem Dairesi tarafından yapılan düzenleme ile pek çok siteye giriş yasaklanırken, personelin mesai saatinde yapması gereken iş ve işlemler dışında zaman geçirmesi, üretkenlik kaybına neden olan, yoğun kullanımla kurumsal hizmetleri aksatabilecek internet sitelerine erişim de bugünden itibaren engellendiği ifade edildi.

Oyun, sohbet, arkadaş bulma ve buluşma ve ücretsiz yazılım indirme gibi sitelerinde Bu teknoloji olmadığı için mahkemelere bilgi verilemiyor. Son çare olarak bu tür yazışmaların yapılabileceği sistemlere girişin yasaklanmasında bulundu" dediler.

Emniyet yetkilileri ayrıca bu yasakların halen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde uygulandığının altını çizerken, önümüzdeki günlerde tüm il emniyet müdürlüklerinde de yürürlüğe gireceğini kaydettiler.

SABAH