Hakkâri’de 2009 yılında DTP'nin kapatılmasını protesto etme bahanesiyle çıkan izinsiz gösterilerde, bir polis memuruna linç girişiminde bulunan ve silahını gasbeden sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Alınan bilgiye göre, 12 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması bahanesiyle çıkan izinsiz gösterilerde, polis memuru M.Ü'ye linç girişiminde bulunduğu ve polisin silahını gasbettiği gerekçesiyle tutuklanan Kinyas Atiman hakkında, Van 4. Ağır Caza Mahkemesinde açılan davanın karar duruşması yapıldı. 
 
Duruşmada, sanık Atiman'a, TCK'nın 302/1 maddesi gereğince, ‘devletin birliğini bozmaya ve devletin hâkimiyeti altında bulanan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik eylemde bulunma’ suçundan müebbet, ‘silahlı terör örgütü PKK'nın faaliyeti çerçevesinde nitelikli yağma’ suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. 
 
Atiman, ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan ise beraat etti. Sanık avukatları kararın temyize götürüleceğini bildirdi. 
 
Mahkemenin gerekçeli kararında, silahlı terör örgütü PKK'nın amaç ve stratejisi yönünde örgüt güdümündeki internet yayın organları tarafından yapılan eylem çağrıları üzerine, örgüt elebaşçısının İmralı Cezaevindeki koşullarını ve Anayasa Mahkemesinin DTP'nin kapatmasını protesto etmek için Hakkâri’nin değişik mahallelerinde izinsiz gösteriler yapan grupların polise, taş ve molotofkokteyli ile saldırdıkları ifade edildi. (aa)