Canlılığını kaybetmemesi için buzun içerisinde hastaneye yetiştirilen parmaklar, zanlı hastaneye gelmediğinden dikilemedi.
 
İki hafta önce Diyarbakır'daki BDP mitinginde, polise atılmak istenen ses bombası göstericinin elinde patlamış, polis, şüphelinin kopan parmağını bularak ameliyat ettirmişti. Benzer bir olay Adana'da yaşandı. Bu kez M.A.A.'nın elinde bomba patladı. 
 
Kopan parmakları polis, hastaneye yetiştirdi; ancak bir müddet sonra hastaneye gelen zanlının, parmağının yanı sıra bileğinin de koptuğu anlaşıldı.
 
Adana'da uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir olay yaşandı. Yasa dışı gösteri sırasında terör örgütü yandaşı bir gencin polise atmak istediği bomba, elinde patladı. Bombanın patlamasının ardından sağ eli kopan 17 yaşındaki M.A.A., Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis ise örnek bir insanlık davranışı sergileyerek kopan parmakları buza koyup hastaneye yetiştirdi. 
 
Ancak M.A.A. olayın korkusuyla kaçtığı için gecikmeli olarak hastaneye geldi. Bu yüzden cerrahi müdahale imkânı bulunamadı ve parmaklar yerine dikilemedi. Ayrıca M.A.A.'nın hastaneye geldiğinde sadece parmaklarının değil, bileğinin de koptuğu anlaşıldı. Patlayan bombanın el yapımı olduğu ve göstericilerce hazırlandığı belirlendi. Zanlının, Emniyet'in arananlar listesinde olduğu öğrenildi.
 
Bölücü terör örgütü yandaşı bir grup, önceki gün akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi 44008 Sokak'ta korsan gösteri yaptı. Gösteriler sırasında M.A.A. isimli genç, görevli Çevik Kuvvet ekiplerine el yapımı bomba atmak istedi. Fitili kısa kalan bomba M.A.A.'nın elinde patladı. Diğer göstericiler tarafından M.A.A. bölgeden uzaklaştırılırken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme yaptı. M.A.A.'nın kopan parmaklarını bulan ekipler, çevredeki vatandaşlardan bir kâse ve buz istedi.
 
Canlılığını kaybetmemesi için buzun içerisinde hastaneye yetiştiren parmaklar, zanlı hastaneye gelmediğinden dikilemedi. Polis ekiplerinden yaklaşık 15 dakika sonra Adana Devlet Hastanesi'ne gelen M.A.A.'nın sadece parmaklarının değil, bileğinin de koptuğu anlaşıldı. Parmakların nakil süresini geçirmesi ve kolun dirseğin alt kısmıyla el bileği arasındaki bölümünün de bulunmaması sebebiyle parmakların yeniden yerine dikilemeyeceği anlaşıldı.
 
Patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri, bombanın bir şişenin içine maytap ve havai fişek barutları ile çivi ve bilye konularak hazırlandığını tespit etti. M.A.A.'nın, üzerindeki çivileri çıkarmak ve hastanede iş kazası süsü vermek için geç geldiğinin anlaşıldığı kaydedildi.
 
Eli kopan M.A.A.'nın 2009 yılında yasadışı pankart taşıdığı iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı. Zanlının mayıs ayında da havai fişek rampasıyla polise saldırırken görüntülendiği, yaklaşık 10 gün emniyet birimlerinin düzenlediği operasyon sırasında evinde bulunamadığı öğrenildi.
 
Diyarbakır'da da bomba göstericinin elinde patlamıştı
 
İki hafta önce de Diyarbakır'daki BDP mitinginin ardından çıkan olaylarda da polise atılmak için hazırlanan ses bombası bir göstericinin elinde patlamıştı. Polis, şüphelinin kopan parmağını bulmak için seferber olmuş, bulunan parmak, hastanede yerine dikilmişti. Ekrem A.'nın (46) elinde patlayan bombanın, kulağını da deldiği anlaşılmıştı. Polisin yaptığı aramada cebinden ikinci bir ses bombası daha çıkan zanlı, çocuklarıyla gezmeye çıktığı sırada karşılaştığı bir grup gencin bombaları eline tutuşturduğunu iddia etmişti.