Ankara"daki bir restorana "çocukların olduğu masada içki içiliyor" diye baskın yapılmasının ardından Aydın"da da benzer uygulamaların yaşandığının ortaya çıkması tartışmalara neden oldu. İçişleri Bakanlığı"nın polis operasyonlarıyla ilgili yeni bir genelge yayınlamadığı ortaya çıkarken, Ankara"daki uygulamayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise mevcut yasanın yanında uygulamaların arttırılmasına yönelik ek bir genelge olmadığını söyledi. Taraf"a konuşan bir yetkili “İstanbul"da bu tür uygulamalar azami seviyede, olağan dışı bir durum olmadığı zaman yapılmıyor” dedi.

Emniyet yetkilileri uygulamanın dayandırıldığı 2259 sayılı Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu"nun 12. maddesinde bar, pavyon, gazino, meyhane gibi içkili yerlerden söz edildiğini, baskın yapılan yerlerin ise bu kapsamda olmadığını kaydetti. İçişleri Bakanlığı"nın konuyla ilgili herhangi bir talimatı bulunmamasına rağmen Ankara ve Aydın polisinin tutanaklar hazırlaması Ankara Barosu"nu harekete geçirdi.

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu"nun Çayyolu"nda gittiği bir restoranda yapılan polis denetiminde çocuklarla ilgili işlem yapılması üzerine Ankara Barosu"ndan avukatlar, Ankara Valiliği"ne şikayet dilekçesi yazdı. (Taraf)