Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kurulan Organ Nakil Merkezi"nin tanıtımı amacıyla, Şahinbey Uygulama Hastanesi"nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, merkezin Doğu illerindeki tek organ nakil merkezi olduğunu belirterek artık insanların organ nakli yaptırmak için batı illerine gitmeyeceklerini belirtti. Prof. Dr. Coşkun, “Bu benim en büyük hayalimdi, gerçekleşti” dedi.


Daha sonra konuşan Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ünal Aydın da, 1 Ağustos gece yarısı ilk karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ameliyatımız 8 saat sürdü. Bu operasyonun özelliği Doğu"daki bir merkezde ilk kez gerçekleşmiş olması” diye konuştu.


POLİS BULUP GETİRDİ
Bir apartmanın 5'inci katından düşerek beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Hasan Hüseyin Çelik"in ailesinin organlarını bağışladığını, bunun üzerine karaciğer ve diğer organlarına uygun nakil bekleyen hastaların tarandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Aydın, bundan sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:
“Gencin iki böbreğini Adana"ya gönderdik. Karaciğer için ise uygun hasta olarak Kayaönü Mahallesi"nde oturan 36 yaşındaki Nazife Kankılıç"ı belirledik. Ancak, hastanın cep telefonu kapalıydı ve zamanımız çok dardı. Bunun için polisten yardım istedik. Sadece oturduğu sokağın ismini verebildiğimiz polis yarım saat içinde hastamızı bize getirdi. Biz de başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturduk. Şu an hastamızın durumu gayet iyi. Bu sabah 200 metre yürüyebildi. Yakın bir zamanda da evine göndereceğiz.”


"KAPIMDA POLİSİ GÖRÜNCE ÇOK KORKTUM"
Organ Nakil Merkezi ve Genel Cerrahi Servisi"nin gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuşan 2 çocuk annesi Nazife Kankılıç da yaşadıklarına inanamadığını belirterek şunları söyledi:
“Birden kapıya polisler geldi. Çok korktum. Bana, "Hemen hazırlan hastaneye gidiyoruz" dediler. Korkarak, "Niye" diye sordum. Karaciğer bulunduğunu ve nakil yapılacağını öğrenince sevinçten havalara uçtum. Allah karaciğerini taşıdığım Hasan Hüseyin"e cennet nasip etsin. Darısı diğer nakil bekleyen hastaların başına. İnşallah onlara da organ bulunur ve sağlıklarına kavuşurlar. Ameliyatımı yapan ve beni kısa sürede bularak hastaneye getiren polisler dahil herkese teşekkür ederim.”