Aydın"da Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, polisin üç gün yol kontrolleri, arama ve operasyonel çalışmalarda çok sayıda kaçak cep telefonu ve çok miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
Polis ekipleri yol kontrolleri sırasında sevk irsaliyesi ibraz edilmeyen bir tanker içerisinde 3 bin kilogram fuel oil ve açık kasa kamyonette 4 ayrı plastik tank içerisinde 3 bin 500 kilogram muhteviyatı belli olmayan akaryakıt, 20 teneke içerisinde 250 kilogram madeni yağ, kaçak akaryakıtı başka araçlara boşaltma işleminde kullanılan aparatlar ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 3 şüpheli hakkında 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçlarından işlem yapıldığı bildirildi.
Ayrıca aynı operasyon çerçevesinde durumundan şüphelenilen araç içerisinde 257 adet kayıt dışı cep telefonu, 62 adet kaçak cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 1adet hardisk, 1 adet flaş bellek, 6 adet box cihazı, 162 adet bağlantı kablosu, 1 adet sim kart, 73 adet kulaklık, 31 adet telefon bataryası, 15 adet şarj cihazı ele geçirildi. Olay ile ilgili olarak yakalanan 2 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanununa Muhalefet suçlarından işlem yapıldı.
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ve satmak suçları ile mücadele kapsamında ise; 9 şüpheli yakalanmış, 3 şüpheli hakkında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, 6 şüpheli hakkında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçundan işlem yapıldı. Şahıslara ait oto ve ikametlerinde yapılan aramalarda 132,30 gram esrar maddesi, esrarlı sigara ele geçirildi.