Aydın"da polis ve jandarma bölgesinde 595 okulda 178 bin 871 öğrencinin eğitim-öğrenim gördüğünü ve yoğunluğun şehir merkezlerinde olduğunu ifade eden İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, “Emniyet olarak biz her türlü tedbiri alıyoruz.

Ancak velilerimizin de çocuklarının arkadaş çevresine ve öğrencilerin dışarıda oldukları vakti nerede geçirdiklerini takip etmesini istiyoruz” dedi.

Aydın"da ikinci dönemin başlamasıyla birlikte Emniyet Müdürlüğü ekipleri de hem asayiş hem de trafik yönünden gerekli tedbirleri aldı. Asayiş ve trafik yönünden tüm okullarda görevlendirme yapılırken, trafik polisleri de ana güzergah ve yoğunluğun yaşandığı okul önlerinde tedbirlerini artırdı.

Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, kentteki okul servislerinin denetimi konusunda okul yöneticileri ve tüketici konumundaki öğrenci velilerinden destek istediklerini söyledi.

Aydın"da birinci dönemde alınan tedbirler, velilerin ve vatandaşların duyarlılığı ile herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını 2. dönem için de her türlü tedbiri aldıklarını kaydeden Emniyet Müdürü Kurt, “Şehir merkezinde ve ilçelerde trafik polislerimiz gerekli önlemleri aldılar.

Trafik akışkanlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekenler yapılıyor. Maalesef art niyetli kişi ve gruplar daha çok öğrencileri hedef alıyor. Bu nedenle vatandaşlarımıza da bir takım görevler düşüyor.

İhbar konusunda Aydın halkımız çok duyarlı. Bu duyarlılıklarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz ve polise ihbar desteklerinin devam etmesini diliyoruz” dedi.