MAÇIN tatil edildiğini öğrenen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Bursaspor takımını, üzerlerini değiştirmeye bile fırsat tanımadan apar topar iki polis midibüsüne bindirip stattan çıkardı. Havalimanına giderken saldırıya uğrayan polis midibüsleri bir ara Polis Evi"ne sığındı. Güçlükle havalimanına giden yeşil beyazlılar daha sonra özel uçakla Bursa"ya döndü. Aynı uçakta seyahat ettiğimiz Bursasporlu futbolcu ve teknik adamlara, sahada ve polis midibüslerinde yaşadıkları korku dolu dakikaları anlatmalarını istedik.

Polis Evi"ne sığındık

Ömer Erdoğan: Sırtımda bir ağırlık ve sıcaklık vardı. Birden titredim. Meğerse bizi taşıyan araca atılan taşlardan serpilen camlar boyun kısmıma girmiş. Bir an o polis midibüsünde öleceğimizi sandım. Taraftarların saldırıları nedeniyle Diyarbakır Polis Evi"ne sığındık.
Sercan Yıldırım: Daha ısınma idmanında tribünlerden atılan kaya parçalarını görünce korktum. Fakat en korkuncunu stattan polis midibüsü ile havalimanına giderken yaşadık. Yüzlerce insan üstümüze akın ediyordu. Bir ara etrafımdakilere, “Buraya kadarmış. Bildiğiniz duaları okuyun” dediğimi hatırlıyorum.
Hüseyin Cimşir: Böyle dehşet görmedim. Diyarbakırsporlu arkadaşlarımız bile bize acıdı.
Ali Tandoğan: Stat çıkışında bizi taşıyan midibüs az daha bize mezar olacaktı. İnanılmaz bir gün yaşadık. Bize taş atanlarların yaşları 15 ila 16"ydı.
Antrenör Mutlu Topçu: Polislere, “Bu midibüslerin camları kurşun geçirmez mi?” diye sordum. Bana, kurşun geçirmez olduğunu söylediler. Araçlarımız trafik nedeniyle bir yerde durmak zorunda kalınca, onlarca kişi midibüse saldırıp camları koruyan demirleri söktü. Ondan sonra da taş yağmuru başladı. Kurşun geçirmez denilen o camlar taşlarla paramparça oldu. Camlar kırılınca polislerden kalkanlarını istedik, onlar da bize perde yaptı. Bu arada birkaç polis kasklarını çıkarıp bize verdiler. Yaşadıklarımız o kadar korkucuydu ki, Ozan İpek ağlamaya başladı.

Bursasporlular polis kaskı taktı

Bursasporluların bindiği polis midibüslernin camları atılan taşlar nedeniyle paramparça oldu. Yeşil beyazlılar kendilerini polislerin kasklarını takarak korudu. - hürriyet