Karaciğerin iki saat içinde nakli zorunluydu ama Kankılıç"ın cep telefonu kapalıydı. Polis, kapı kapı dolaşarak Kankılıç"ı aradı ve buldu.

GAZİANTEP"te bir apartmanın beşinci katından düşen ve beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Hasan Hüseyin Çelik"in organları, ailesi tarafından bağışlandı. 1 Ağustos"ta Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi"nde Çelik"in karaciğeri için 400 hasta arasından en uygun kişi olarak iki çocuk annesi Nazife Kankılıç (36) belirlendi. Ancak, organın iki saatte nakledilmesi gerekiyordu ve hastanın cep telefonu kapalıydı. Bunun üzerine hastane yetkilileri polisten yardım istedi. Nazife Kankılıç"ın sadece oturduğu sokağın adı biliniyordu. Polis, kapı kapı dolaşarak Kankılıç"ı aradı. Kankılıç, hastaneye ulaştırıldı. Organ Nakil Merkezi ve Genel Cerrahi Servisi"nde ameliyata alınan Kankılıç"a, Çelik"in karaciğeri nakledildi.

Polisi görünce korktum

Kapıda polisleri görünce çok korktuğunu belirten Kankılıç şunları söyledi: “Bana, "Hemen hazırlan hastaneye gidiyoruz" dediler. Korkarak, "Niye" diye sordum. Karaciğer bulunduğunu ve nakil yapılacağını öğrenince sevinçten havalara uçtum. Eğer polisler olmasaydı belki de şimdi hayatta olmayacaktım. Karaciğerini taşıdığım Hasan Hüseyin"e Allah rahmet eylesin. Darısı diğer nakil bekleyen hastaların başına.” HÜRRİYET