Acil Servis koridorlarında yaşanan kavganın ardından çok sayıda polis, amirleriyle birlikte hastaneye gelerek 4 güvenlikçiyi gözaltına aldı. Olaylar sırasında bir güvenlikçinin kolu kırıldı, diğeri başından yaralandı. Güvenlikçiler ile polisler birbirlerinden şikayetçi oldu.
Olay Rize Devlet Hastanesi'nde dün meydana geldi. Deniz Polis Şubesi'nde görevli polis memuru Temel Y. (30), hasta olan eşinin yanına gidebilmek için hastaların servise alındığı kapıdan girmek istedi. Ancak kapıdaki güvenlik görevlileri Salih Köse ile İdris Karali, sivil kıyafetli Temel Y.'yi uyararak girişine izin vermedi. İddiaya göre "Ben istediğim kapıdan içeri girerim" diyen Temel Y. zorla hastaneye girdi. Uyarılara rağmen servise çıkmaya çalışan Temel Y. ile güvenlik görevlileri arasında sözlü tartışma başladı. İddiaya göre Temel Y. güvenlik görevlilerine küfretti. Bu sırada çıkan kavga, diğer güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

ÇOK SAYIDA POLİSLE GERİ DÖNDÜ

Olay sonrası hastaneden ayrılan polis memuru Temel Y., bir süre sonra Deniz Polisi Amiri Başkomiser Selçuk Yakar, Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürü Cevdet Sadıklar ile bir Başkomiser ve çok sayıda polis memuru ile birlikte hastaneye geldi. Polisler, güvenlik görevlileri Salih Köse (35), İdris Karali (27), İbrahim Şafak (29) ve Fatma Karamahmutoğlu'nu (29) zor kullanarak gözaltına aldı. İddiaya göre polis gözaltına aldığı güvenlik görevlilerini dövdü. Güvenlik görevlisi Salih Köse'nin kolu kırılırken, İdris Karali ise başından yaralandı. Olayda sonra polis merkezine götürülen güvenlikçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis memuru Temel Y. ile 4 güvenlik görevlisi birbirlerinden şikayetçi oldu.

EMNİYET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş yaşanan olayla ilgili karşılıklı şikayetlerin olduğunu belirterek kendilerinin idari soruşturma başlattığını söyledi. Demirtaş, "Soruşturma sonucunda polis memurunun bir hatası varsa cezasını çeker. Olay soruşturuluyor" dedi.

Gözaltına alınan güvenlik görevlilerinin polisler hakkında İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunacağı belirtildi. Acil Servis koridorlarında yaşanan arbede ve daha sonra güvenlik görevlilerinin gözaltına alınması olayı hastanenin güvenlik kameralarınca da kaydedildi.
DHA