Sultanhisar"daki törenler sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Buradaki törenlere Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İlçe Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, İlçe Emniyet Amiri Aydın Düzalan, emekli ve halen görevde olan emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan İlçe Emniyet Amiri Aydın Düzalan, polisin vatandaşı en çağdaş seviyede koruyan yılmaz bekçiler olduğunu ifade ederek, “Bugün sahip olduğu modern donanımı, yetişmiş insan gücü ve tescil edilmiş uluslararası başarıları ile 24 saat kesintisiz vatandaşına hizmet vermeye gayret eden, 81 İl ve İlçelerde örgütlenerek, güçlü ve etkin bir kurum haline gelmiş olan Emniyet Teşkilatımızın 164. Kuruluş yıldönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk ve gurur duymaktayız. Emniyet Teşkilatı, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti"nin köklü ve temel kurumlarından biridir” dedi.
Sultanhisar"da resmi törenin tamamlanmasının ardından İlçe Emniyet Amirliği"nde bir kokteyl düzenlendi. İlçedeki törenler görevi başında şehit olan polisler için mevlit okutulmasıyla sona erdi.