Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek'in genel başkanı olduğu İşçi Partisi'nin yayın organı Ulusal Kanal'da 'Ufuk Ötesi' programına katılan emekli Albay Ömer Lütfi Taşcıoğlu, ilginç açıklamalar yaptı.

Taşcıoğlu, televizyonlardaki polis dizilerinden bile rahatsız olduğunu anlattı. Polislerin görevleri olmayan işlerde rol alarak sempatik gösterilmeye çalışıldığını savundu. Emekli albayın dizüstü bilgisayarından zaman zaman ekrana yansıtılan Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili bilgilerin yer aldığı power point sunum da dikkat çekiciydi. Sunum, 'Emniyet teşkilatına yönelik bir çalışma mı yapılıyor?' sorusunu akıllara getirdi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Ergenekon iddianamelerinde de geçen Talat Paşa Harekatı katılımcıları arasında yer alan emekli Albay Ömer Lütfi Taşcıoğlu, adı geçen davanın sanıklarından Merdan Yanardağ ile birlikte katıldığı programda, konuşmasının büyük bir bölümünü emniyet teşkilatını yermeye ayırdı. Televizyonlarda yayınlanan polis dizilerinin kendisini rahatsız ettiğini açık bir şekilde dile getirdi. Emekli Albay, "Polis dizilerinde bir yandan halkın sempatisi kazanılmaya çalışılıyor, bir yandan da polis üzerinden halk korkutulmaya çalışılıyor. Ben 5 yıl önce fark etmiştim. O dönemde çıkan polis dizilerinin sayısı 26 civarındaydı şimdi 30'u geçti. ATV'de 'Kahramanlar' diye bir dizi çevriliyor. İtfaiyenin olduğu bir ortamda yanan bir binaya girip bir çocuğu polis kurtardı. Hatta doğum yapacak kadının çocuğunu polis doğurtturuyor." dedi.

Hükümetin Avrupa Birliği standartlarına getirmeye çalıştığı konulardan biri de kişi başına düşen polis sayısı. Türkiye, henüz AB standartlarına yetişebilmiş değil. Taşcıoğlu'nun bu durumla ilgili savunması ilginç: "Neymiş AB'de 250 kişiye bir polis düşüyor. Bizde 350 kişiye bir polis. Sanki her şeyde AB standartlarını yakalamışız da bir polis sayısında geri kaldık."

Ömer Lütfi Taşcıoğlu, ayrıca, polis meslek yüksekokulu sayısının 23, polis akademisi sayısının 5'e çıkmasının da rahatsızlık verici olduğunu anlatıyor. Emekli Albay, konuşmasını, hazırladığı power point sunumla destekliyor. Sunumda, Emniyet Genel Müdürlüğü'yle ilgili ayrıntılı bilgiler dikkat çekiyor. Sunumda yer alan Emniyet teşkilatı ile ilgili bazı değerlendirmeler şöyle:

Emniyet Genel Müdürlüğü brifinginde ulusalcılığın suç olarak sayılması.

Polis dizileriyle hem sempatisinin kazanılması hem de korkutulması.

Polis akademisi ve yüksekokul sayısının 23+5'e çıkarılması kararı.

Her yıl, 20 bin polisin işe alınması.

41 ildeki Çevik Kuvvet'e ilaveten 40 ilde daha Çevik Kuvvet kurulması.

Bekçilere polis yetkisinin verilmesi.

Polise 35 hava aracı alınması.

Polise ağır silahlar alınması.

Polise askeri ithalat yetkisi verilmesi.

Jandarmanın sorumluluk alanlarının kısıtlanarak polise devredilmesi.

Türkiye'nin sınır güvenliğinin askerden alınarak polise devredilmesi.

Polisin askerlik hizmetinden muaf tutulması tasarısı.