Aydın ve Antalya"da eş zamanlı düzenlenen operasyonla 138 gram eroin maddesi ele geçirilirken, biri yabancı 5 kişi tutuklandı. Tutuklanan şahısların ifadeleri doğrultusunda 7 kişinin daha gözaltına alındığı operasyonun kapsamında arama yapılan evlerden çok sayıda eroin enjekte edilmiş enjektör ve eroin maddesi emdirilmiş süngerler ele geçirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından Kuşadası"na kurye aracılığı ile eroin getirildiği haberi alınması üzerine geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde takibe alınan biri yabancı uyruklu 5 kurye eroin getirdiği kesinleştikten sonra yakalanarak gözaltına alındılar.
Gözaltına alınan şahısların ifadelerinin alınmasının ardından Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde oluşturulan çalışma gurubu planlı olarak çalışma yapmaya başladı. Yapılan planlı operasyon çerçevesinde eroin ticaretinin tüm organizasyon şeması tespit edilerek çeteyi tamamen çökertmek için 6 ay takibat sürdü. Takibat esnasında 12 farklı olay müdahale edildi.

6 ay süren takibat çalışmaları neticesinde bu gece Aydın Merkez, Kuşadası ve Antalya"da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile söz konusu organizasyon üyesi 7 şahıs daha yakalanarak, operasyon sonlandırıldı.

Yapılan eş zamanlı baskınlarda ve daha önceden müdahale edilen 12 olayda toplam 137,87 gram eroin maddesi, 13 adet eroin maddesi emdirilmiş sünger, 26 adet dolu veya eroin bulaşıklı enjektör, 19 adet eroin bulaşıklı kağıt ve 30 adet yeşil reçeteye tabi hap ele geçirildi.
Operasyon başlangıcında gözaltına alınan biri yabancı 5 kurye çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, daha sonra gözaltına alınan 7 kişinin Kuşadası adliyeye çıkarıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor./iha